Güncel Haberler

Panathinaikos, White ile İlgileniyor

Yeni sezonda bir çok yıldız oyuncusunu kaybedecek olan ve küçülmeye gitmesi beklenen Panathinaikos‘da, DeShaun Thomas’ın da bu ayrılan yıldızlar arasında olması bekleniyor.

Yeşiller onun yerini doldurabilmek adına 4 numara arayışlarına devam ediyorlar. Daha önce listelerine aldıkları bir kaç ismi sizle paylaşmıştım:

Panathinaikos, 4 Numara İçin Radovic’i Gündemine Aldı
Dekker, Euroleague Takımlarının Gözdesi
Panathinaikos, Daçka’dan Ayrılan Jones’u Listeye Aldı

Listeye ekledikleri yeni isim ise sezona Olimpia Milano ile başlayan ancak beklentileri karşılayamadığı için Tenerife‘de sezonu tamamlayan Aaron White. Birleşik Amerikalı forvet bu yaz serbest kalıyor ve onunla Valencia da ilgileniyor.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki White, Tenerife forması ile Liga Endesa’da ortalama 8.8 sayı, 4.4 ribaund ve BCL’de ise 10.8 sayı, 4.8 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

White’ın nasıl iyi ve verimli kullanılacağını koç Jasikevicius Zalgiris’de göstermişti aslında bir önceki sezon. Ancak uzunlarını alçak postta da efektif kullanmayı seven koç Messina White’ın asıl artıları olan dış şut tehditi, ikili oyun bitiriciliği ve ribaund katkılarından faydalanamadı ona gereken süreleri vermediği için. Sonrasında Tenerife’de tekrar kendini buldu White ve bu özellikleri ışığında doğru kullanılırsa ne kadar faydalı olacağını hatırlattı. Yüksek tempoda oynamayı seven Panathinaikos’da da bu özellikleri ile faydalı olacağını düşünüyorum. Dış şutlar konusunda Thomas seviyesinde olmasa da yine de pozisyonu için iyi bir şutör olan White, ribaundlar ve pota altı bitiriciliği konularında ise Thoması’ı aratmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …