Güncel Haberler

Panathinaikos, Daçka’dan Ayrılan Jones’u Listeye Aldı

Bu sezon Wiley’den istediği verimi alamayan Panathinaikos, yeni sezona pota altına bir takviye yaparak girmek istiyor.

Sports Rabbi’nin haberine göre,Yeşiller’in uzun transfer için listesinde olan isimlerden biri de geçtiğimiz günlerde temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ile yollarını ayıran Jarrod Jones.

2.05 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun, sezon askıya alınana kadar EuroCup sahnesinde 16 maçta ortalama 14 dakika süre alırken 9.8 sayı, %33.8 3sayı, 6.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Evet Daçka’da çok parlak bir sezon geçirmedi ama tecrübesi, hem 4 hem 5 numarada süre alabilmesi, dış şut tehditi ve topu yere vurabilmesi ile pozisyonunda ters eşleşmeler yaratabilen ayrıca ribaundlar konusunda da takımına iyi katkı verebilen bir uzun. Wiley’den neredeyse hiç katkı alamadıklarını düşünürsek Yeşiller’in Mitoglou ve Papagiannis’in yanına daha tecrübeli daha istikrarlı bir uzunu eklemek istemeleri gayet normal. Mevcut ekonomik şartlarda küçülmeye de gitmesi beklenen ve Thomas’ı da kaybetmesi beklenen Panathinaikos’un dış şut katkısıyla beraber Jones hamlesini yapmasını doğru bir tercih olarak görüyorum. Macaristan pasaportuna da sahip olması onu Avrupa ligleri için daha değerli bir seçenek yapıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …