Güncel Haberler

Panathinaikos, 4 Numara İçin Radovic’i Gündemine Aldı

Yeni sezon için kadro yapılanmasına gidecek takımların başında gelen Panathinaikos‘da, 4 numara transferi için listedeki bir isim daha ortaya çıktı.

Thomas ile yolların ayrılması beklenen Yeşiller’in aynı pozisyon için daha önce Daçka’dan ayrılan Jarrod Jones ile ilgilendiklerini ve Kuban’da iyi bir sezon geçiren Dekker’ı da listeye aldıklarını iletmiştim.

Son olarak listelerine ekledikleri isim ise Zaragoza‘da izlediğimiz Karadağlı forvet Nemanja Radovic oldu.

2.08 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli uzun, sezon askıya alınana kadar Liga Endesa’da 22 maçta ortalama 19.0 dakika süre alırken 10.8 sayı, 5.0 ribaund, 1.0 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta otalama 19.6 dakika süre alırken 9.9 sayı, 5.2 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Basketbolu çok iyi bilen ve pozisyonu yüksek bir uzun olan Radovic, hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. Fazla tercih etmese de dış şut tehditinin olması da değerli bir özelliği. Ama onu asıl önemli bir parça yapan özellikleri ikili oyunlarda hareketli aldığı topları çok yüzdeli bitirmesi, boyalı alandaki fiziksel oyunu ve güçlü fiziği artı sezgileri ile ribaundlarda takıma ciddi bir katkı veriyor olması. Bu özellikleri ile Euroleague sahnesinde de alternatif uzun olarak iyi iş çıkaracağını, yeniden yapılanan Panathinaikos’da takım sisteminde hiç sırıtmayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …