Güncel Haberler

Avrupa Basınına Göre Fenerbahçe Beko’nun Bütçesi Yarıya Düşecek!

Turkish Airlines Euroleague‘in son 5 yılına damgasını vurmuş ekiplerden olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun yeni sezonda bütçesinin ciddi şekilde, hatta yüzde elli oranında düşeceği artık Avrupa basınında da yer almaya başladı.

Ayrıca bu haberlerde Zeljko Obradovic, Gigi Datome, Kostas Sloukas ve Nikola Kalinic gibi isimlerin de bu sebeple takımla yollarını ayıracakları belirtiliyor.

Bütçenin yarıya ineceği haberleri önce İspanyol basınında yer alırken, Yunan ve İtalyan basınındaki çeşitli kaynaklar da bu haberleri doğruladılar.

Obradovic başka bir takım çalıştırabilir!

Yunan sitesi SDNA, Fenerbahçe Beko‘da pandeminin de getirdiği krizle beraber bütçede yeni sezon için yüzde elli indirime gideceğini ve bu nedenle de sözleşmesi sona eren, halen de yeni bir teklif almadığını açıklayan koç Obradovic’in farklı bir takım çalıştırabileceğini yazdı.

Diğer taraftan İtalyan basınından Basket Marche de sarı lacivertlilerdeki bu bütçe düşüşünü teyit ederken, bunun sonuçlarından biri olarak da Datome’nin Olimpia Milano ile anlaşabileceğini yazdı. İtalyan forvetin 2022 yazına kadar geçerli bir kontratı var ancak bu yeni bütçe yapılanmasında kendisi ile masaya oturulması ve indirime gitmesi için yönetimin istekte bulunacağı gelen haberler arasında.

Sloukas indirimi kabul etmeyecek!

Yinen Yunan sitelerinden News All ise, Sırp koçun takımdan ayrılabileceğini belirtirken, bununla birlikte bütçede yapılacak düşüşün ardından Yunan yıldız Sloukas’ın da mevcut sözleşmesinde bir indirime gitmeyi kabul etmeyeceğini, takımdan ayrılacağını belirtti haberinde. Sloukas için eski takımı Olympiakos devrede ve koç Bartzokas’ın çok istediği guarda 3 yıllık bir teklifte bulundular bile.

1.97 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon BSL’de 11.1 sayı, %42.0 3sayı, 2.9 ribaund, 6.9 asist, 1.4 top çalma ve Euroleague sahnesinde ise 11.6 sayı, %42.2.3sayı, 2.8 ribaund, 6.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …