Güncel Haberler

Olimpia Milano, Bir Önemli Transferde Daha Sona Yaklaştı

Koç Messina yönetiminde iyi bir sezon geçiren, hatta eski günlerine göz kırpan Olimpia Milano, yeni sezon için de iddialı bir kadro kurmaya kararlı.

Bir çok Euroleague takımına göre ekonomik anlamda daha güçlü olan İtalyan ekibi, Barcelona’dan ayrılan yıldız guard Delaney ile büyük ölçüde anlaştı ve şimdi değerli bir parçanın transferini daha bitirmek üzere.

Forvet rotasyonuna takviye yapmak istediği bilinen koç Messina yönetimindeki Milano, Kirolbet Baskonia ile kontratı biten ve yeni kontrat konususunda anlaşılamayan Shavon Shields, yeni sezon için büyük ölçüde anlaşma sağladı. Liga Endesa’da oynanacak final turnuvasının ardından imzaların atılması bekleniyor.

Danimarkalı forvet ile Real Madrid ile de ilgileniyordu.

2.01 metre boyunda olan 25 yaşındaki Shields, Euroleague sezonu askıya alınana kadar 25 maçta 9.8 sayı, %34.6 3sayı, 3.5 ribaund ve Liga Endesa’da 21 maçta 11.7 sayı, %34.1 3sayı, 4.2 ribaund, 1.3 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Danimarkalı forvet, Trento’da geçirdiği başarılı sezonun ardından Baskonia ile ilk Eurolague sezonunda da gayet başarılı işlere imza attı. Hem yüzdeli dış şutları, güçlü fiziği, enerjisi ve birden çok pozisyonu oynayabilmesi artı savunabilmesi ile ne kadar değerli bir parça olduğunu gösterdi. Aslında Baskonia’da sorumluluğu ve dakikaları iyiydi ama belli ki İspanyol ekibi iyice düşen bütçesi ile ona beklediği yeni kontratı önerememiş. Milano’da Micov ile beraber 3 numarayı paylaşacak gibi görünse de 2 numarada da süre alabiliyor olması uzun beşleri seven Messina için çok önemli bir opsiyon olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …