Güncel Haberler

Panathinaikos Pota Altını Tanıdık Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague‘de eski başarılı günlerini hasretle arayan takımlardan biri olan Panathinaikos, ligin askıya alınmasıyla beraber transfer pazarında hareketlenmeye başladı.

Bu sezon Papagiannis dışında net bir 5 numarası olmadan mücadele eden Yeşiller, yeni sezonda pota altına bir takviye daha yapmak istiyor.

Düşündükleri isim ise yakından tanıdığımız bir isim. Bir önceki sezon ülkemizde Gaziantep forması giyen ve bu sezon Asvel Villeurbanne ile Euroleague sahnesinde istikrarlı ve başarılı bir performans sergileyen Tonye Jekiri.

2.12 metre boyunda olan 25 yaşındaki Nijeryalı uzun, Fransız ekibi ile 23 maça çıkarken 8.7 sayı, 7.5 ribaund, 1.3 asist, 12.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti. Mobil bir uzun olan Jekiri, ikili oyun savunmasında kısaların karşısında durabildiği gibi yardım savunmasında blok tehditi bulunan ve hücumda da ikili oyunlar dışında alçak postta da bitiriciliği yüksek olan bir uzun. Pas özelliğini de geliştirmeye devam eden Jekiri, Euroleague’deki ilk yılında hiç sırıtmadı ve olgun oyunuyla güven verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …