Güncel Haberler

ÖZEL: Anadolu Efes NBA Patentli Uzun ile İlgileniyor

Bu sezon hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi‘de lider konumda olan ve yeni sezonda da kadrosunu koruyarak aynı zamanda da bir kaç takviyeyle güçlendirmek isteyen Anadolu Efes‘in listesindeki isimler netleşmeye başladı.

Her ne kadar Dunston’ın yokluğunda iyi bir sezon geçirmiş olsa da kontratı sona eren Pleiss artık ilerleyen yaşı ve sağlam olmayan dizleriyle iki zorlu kulvarı da kaldırabilecek seviyede olmayabilir. Ayrıca opsiyonu bulunan Singleton’ın da durumu netleşmedi henüz. 5 numara rotasyonunda bir değişime gitmesi beklenen Anadolu Efes‘in takviye için düşündüğü 2 önemli ismi sizlerle paylaşmıştım daha önce.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, Ayon İçin Karşı Karşıya Gelebilir
FLAŞ: Anadolu Efes, Pleiss’ın Yerini Yıldız Bir Uzunla Doldurmak İstiyor

Listelerindeki bir diğer önemli isim ise Bayern Munich‘de çok iyi bir sezon geçiren ve kariyerinde ilk kez boy gösterdiği Avrupa basketboluna rahatlıkla adapte olan NBA patentli uzun Greg Monroe. Alman ekibi ile 1 yıllık kontratı vardı ve bu yaz sona eriyor.

Ancak elbette bu transfer konusunda temsilcimizin ciddi rakipleri de var. Khimki ve Barcelona ön plana çıkan takımlar ama diğer taraftan Maccabi Tel Aviv, Olimpia Milano ve Panathinaikos gibi takımlar da onunla ilgileniyorlar.

2.11 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun, NBA’in dışına ilk kez çıktığı sezonda gayet iyi iş çıkardı Avrupa basketbolunun zirvesi olarak kabul edilen Euroleague sahnesinde. Alçak posttaki etkinliği, ikili oyunlardaki bitiriciliği ve savunmadaki fiziksel oyunu ile her takımın canını sıktı bu sezon. BBL’de 19 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 13.2 sayı, 5.5 ribaund, 3.0 asist, 1.5 top çalma ve Euroleague’de ise 28 maçta ortalama 23.7 dakika süre alırken 12.9 sayı, 6.8 ribaund, 2.5 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Pleiss gibi dış şut tehditi olmasa da alçak posttaki etkinliği ile Dunston’ı çok daha iyi yedekleyebilecek hatta ondan formayı kapıp ilk beşte rahatlıkla oynayabilecek, güven veren bir isim. Euroleague artı BSL ile iyice uzayan ve yıpratıcı olan sezonlar izliyoruz, bu nedenle Dunston’ı tam olarak yedeklemek Anadolu Efes adına çok önemli. Pleiss zaman zaman yumuşak kalıyor ve fiziğinin avantajları olduğu gibi ikilioyun savunmasında dezavanj da olabiliyordu. Monroe ise bunun olmayacağını Bayern’deki ilk sezonunda gösterdi. Lacivert beyazlılar bu transferi tamamlayabilirlerse kesinlikle sınıf atlarlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …