Güncel Haberler

FLAŞ: Anadolu Efes, Pleiss’ın Yerini Yıldız Bir Uzunla Doldurmak İstiyor

Turkish Airlines Euroleague‘de askıya alınan 2019-20 sezonunun en güçlü şampiyonluk adayı ve geçtiğimiz sezonun finalisti Anadolu Efes, yeni sezon için kadro yapılmanmasına başlayan takımlardan.

Sizlerle daha önce paylaştığım Anadolu Efes’de Yabancı Oyuncuların Kontratları Ne Durumda? yazımda Anadolu Efes‘in kadroda düşünmediği isimler arasında Alman uzun Pleiss’ın olduğunu da belirtmiştim.

Lacivert beyazlılarında 5 numara için tecrübeli bir yıldızı kadroya katmak istediği gelen haberler arasında. Bu yolda da listelerindeki ilk ismi zaten sizlerle daha önce paylaşmıştım. Hedeflerindeki bir diğer isim ise Fenerbahçe ile Euroleague sahnesinde tozu dumana katmış olan ancak NBA’de istediğini bulamayan ve Avrupa’ya dönmek istediğini geçtiğimiz dönemde net olarak açıklayan Ekpe Udoh.

Hatırlayacaınız üzere lacivert beyazlılar geçen yaz da tecrübeli uzunu kadroya katmaya çalışmış ancak finansal konularda anlaşma sağlanamamıştı taraflar arasında.

Nijerya asıllı Birleşik Amerikalı uzun, Avrupa’daki son sezonunda, yani 2016-17 sezonunda, Fenerbahçe forması ile Euroleague sahnesinde 31 maçta görev almış ve 12.1 sayı, 7.8 ribaund (istatistik lideri), 2.2 asist, 2.2 blok (istatistik lideri) gibi çok önemli ortalamalara imza atmış, haklı olarak da sezonun en iyi beşine seçilmişti.

2.08 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun, sezon askıya alınana kadar Çin’in Beijing Ducks takımında 15 maçta görev alırken 18.7 sayı, 11.7 ribaund, 2.5 asist, 4.5 blok, 2.0 top çalma istatistikleri ile ne kadar formda olduğunu göstermişti.

Evet Udoh ismini duyunca bir çoğunuzun “ama bütçeler küçülecek” dediğinizi duyar gibiyim. Ama unutmayalım bu bir kriz ve tüm takımları tüm organizasyonları etkiliyor. Yani ekonomik durumları sağlam olan kulüpler için aslında değişen bir şey olmayacak çünkü oyuncuların kontratları da bütçeler ile paralel olarak düşmek zorunda olacak. Bu transferde lacivert beyazlıların en büyük rakibi olması beklenen Fenerbahçe’nin finansal anlamda ne kadar zor bir durumdan geçtiğini düşünürsek bu transferde avantajlı olan tarafın Anadolu Efes olacağını söyleyebiliriz rahatlıkla. Larkin, Beaubois, Simon, Micic, Moerman, Singleton, Dunston gibi önemli isimleri kadroda tutup bir de Pleiss yerine Udoh hamlesini yapabilirse Anadolu Efes, açık ara en güçlü şampiyonluk adayı olacaklarını söylemek hiç ama hiç yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …