Güncel Haberler

FIBA, 2023 Dünya Kupası’nın Tarihini Belirledi

FIBA yönetimi yaptığı açıklamayla 2023 Dünya Kupası‘nın tarihi ve formatı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yapılan açıklamada turnuvanın 25 Ağustos – 10 Eylül 2023 tarihleri arasında organize edileceği belirtildi.

2023 Dünya Kupası’nda grup maçları Endonezya, Japonya ve Filipinler’in ortak ev sahipliğinde oynanacak. Sonrasında turnuvanın final bölümünde maçlar ise Filipinler’in başkenti Manila’da oynanacak. Böylelikle turnuva tarihinde ilk kez birden fazla ülkenin ev sahipliğini izleyeceğiz.

Dünya Kupası, 2019’da Çin’de denenmiş olan genişletilmiş formatta, bir kez daha 32 milli takımın katılımıyla gerçekleşecek. Hatırlayacağınız üzere geçen son baharda Çin’in 8 şehrinde oynanan turnuvayı finalde Beijing’deki Wukesong Sport Arena’da Arjantin’i 95-75 ile yenen İspanya kazanmıştı.

2023 Dünya Kupası’na giden yol 2020 Şubat ayında oynanan Avrupa kıtası ön elemeleriyle başlamıştı ki 8 takım elemelerde oynamaya hak kazanacaklar ön elemeler sonrası. 2020’nin ilerleyen günlerinde ise Amerika kıtasının ön elemeleri oynanacak ve 4 takım elemelerde mücadele etme hakkı kazanacak.

2023 Dünya Kupası’nda elemeler maçları ise Kasım 2021 ile Şubat 2023 arasında 80 takımın katılımıyla başlayacak. Elemelerin ilk bölümü 22-30 Kasım 2021 arasında oynanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Konuğu FC Barcelona Oluyor

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, geçen sezonun finalisti FC Barcelona‘yı konuk …