Güncel Haberler

Gaziatep, Alman Ekibi Crailsheim’ı Konuk Ediyor

FIBA Europe Cup 2. tur K grubu 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Gaziantep, Karatas Şahinbey Spor Salonu’nda Crailsheim Merlins‘i konuk edecek.

11 Ocak Çarşamba günü saat 19:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolserverler FIBA’nın resmi YouTube hesabından canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz gruptaki ilk 2 maçını kazandı ve liderlik koltuğunda oturuyor. Bu maçı da kazanarak tur biletini, yani ilk 2 sıradaki yerini büyük ölçüde garantileyerek rahatlamak istiyor. Koç Açık’ın öğrencileri BSL’deki son maçta, 8 Ocak’ta konuk ettikleri Petkim Spor’u 86-55 gibi dikkat çekici bir skorla yenmişti. O maçta Dotson 19 sayı, 5 ribaund, Leon Harun 14 sayı ve Miller-McIntyre 14 sayı, 11 asist ile öne çıkan isimlerdi.

Alman ekibi ise grupta temsilcimizin aksine bir maç yaptı ve kazandı. Diğer maçı ileri bir tarihe ertelendi. Onlar adına da liderlik yarışından kopmamak adına kazanılması gereken bir maç, hedef maç konumunda. Son maçlarında BBL sahnesinde 7 Ocak’ta konuk ettikleri Heidelberg karşısında fazla zorlanmadan 102-93’lük skorla kazanmayı bilmişlerdi. O maçta Stephens 24 sayı, 5 ribaund, Maxhuni 21 sayı, 5 asist ve Radosavljevic 13 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkan isimlerdi.

İki takım daha önce Avrupa sahnesinde hiç karşılaşmadılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bayern, Crailsheim Deplasmanından Savunmasıyla Çıktı

Almanya easyCredit BBL 30. hafta mücadelesinde FC Bayern Munich konuk olduğu Crailsheim Merlins‘i savunma performansı …