Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi İptal Oldu!

Türkiye Basketbol Federasyonu, beklendiği gibi ING Basketbol Süper Ligi 2019-20 sezonu için kararını verdi.

Coronavirüs salgını nedeniyle Mart ayında askıya alınan 2019-20 sezonunun devam edip etmeyeceği sonunda açıklandı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, bugün (11 Mayıs Pazartesi)yaptığı basın toplantısında coronavirüs salgınının etkileri nedeniyle askıya alınan 2019-20 sezonunun devam etmeyeceğini açıkladı:

Ülkemizde ve dünyada etkileri devam eden COVID-19 salgınının yarattığı belirsizlikle mücadelede devletimizin çizdiği çerçeveye uygun şekilde, Türkiye Basketbol Federasyonu da üzerine düşen sorumluluğu ilk andan itibaren büyük bir titizlikle üstlenmiştir.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, bu hassas duruma ilişkin tüm senaryolar değerlendirilirken, başta ilgili Bakanlıklar olmak üzere FIBA ve TBF Sağlık Kurulu ile tüm kulüplerimizin de görüşleri alınmıştır. Oluşan gerekçelerle, yaşanan belirsizliğin liglerimize daha fazla zarar vermemesi adına Federasyon Yönetim Kurulumuz bugün toplanmış ve ilgili konuları görüşmüştür.

Türk basketbolunun geleceğini gözeterek, sporcu, idareci ve basketbol ailesinin sağlığını korumak amacıyla alınan ve lig organizasyonlarının sorunsuz başlaması adına önem arz eden kararlar şu şekildedir;

* Tüm basketbol ligleri sonlandırılmıştır.

* Hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecektir.

* Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düşme/çıkma işlemleri uygulanmayacaktır.

* Liglerin sıralaması ve kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları mevzuata göre belirlenecek ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.

* Gelecek sezonun lig yapıları, kulüp mali denetim ve lisans talimatı da dahil olmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre oluşturulacaktır.

TBF

TBF’nin aldığı bu güzel ve doğru kararı alkışlarla tebrik ediyorum. Hiçbir şey insan sağlığından önemli değil, hele ki konu ekonomik ise hiç değil. Elbette başta lider Anadolu Efes olmak üzere bir çok takımın emeği boşa gitmiş gibi görünüyor ama dediğim gibi konu sağlık olunca bence bu sorun edilmez ki zaten Anadolu Efes de kendisine yakışı bir açıklama yayınlayarak karara saygı duyduğunu belirtti.

Ben de sizlere bu konu hakkında detaylı bir yazı hazırlamış paylaşmıştım, henüz okumayanlar ve hatırlamak isteyenler için:

Türkiye Basketbol Liglerinde Sezon Tamamlanmalı mı?

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …