Güncel Haberler

Anadolu Efes’de Yabancı Oyuncuların Kontratları Ne Durumda?

Coronavirüs salgını nedeniyle sezonun askıya alınmasının ardından hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nin lideri Anadolu Efes, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Koç Ataman’ın da her röportajında belirttiği üzere Anadolu Efes için başarının sırlarından biri de kadro istikrarı. Bu nedenle lacivert beyazlılar öncelikle takımın temel yapıtaşlarını elde tutmak istiyorlar.

Gelin birlikte yabancı oyuncuların kontrat durumlarına bir göz atalım:

Shane Larkin

Euroleague’i performansıyla kasıp kavuran ve en güçlü MVP adayı olan süper yıldız, geçen yaz 1+1 yıllık kontrata imza atmıştı ve dolayısıyla yeni sezon için de Anadolu Efes kadrosunda görme ihtimaliz çok yüksek onu. Ama tabi NBA çıkış opsiyonu olduğu için kendisine 20-25 dakika süre ve iyi bir rol garanti eden bir takım olursa onu bir kez daha basketbolun zirvesi NBA’de izleyebiliriz. Avrupa’da kalırsa ise %95 lacivert beyazlı formayı giyeceğini söyleyebiliriz.

Vasilije Micic

Sırp guard, bu sezon kariyerinde bir sınıf daha atladı diyebiliriz. Bir guard için sahip olduğu harika fiziği, oyun zekası ve saha görüşü ile özel bir oyuncu. 2019 yazında lacivert beyazlılar ile 2 yıllık kontrat yenileyen Micic’in yeni sezonda da takımın en önemli silahlarından biri olacağından eminim.

Rodrigue Beaubois

Lacivert beyazlıların önemli skor opsiyonlarından biri olan Fransız guard 2018 yazında 2 yıllık kontrat imzalamıştı ve onun da kontratı normalde bu yaz sona eriyor ama lig askıya alınmadan önce zaten Anadolu Efes yönetimi oyuncu ve menajeri ile 2 yıllık yeni bir kontratla prensipte anlaşmıştı.

Krunoslav Simon

Hırvat kanat oyuncusu, tecrübesi, soğukkanlılığı ve çok yönlü oyunuyla bu sezon koç Ataman’ın sahadaki jokeriydi. Simon, geçtiğimiz bahar lacivert beyazlılarla 2 yıllık bir kontrat imzalamıştı ve 2021 yazına kadar takımın parçası olmaya, koç Ataman’ın sahadaki gözü kulağı olmaya devam edecek.

James Anderson

Birleşik Amerikalı oyuncu 2018 yazında takıma dahil olmuştu büyük umutlarla. Ama gerek geçtiğimiz sezon gerekse bu sezon tam olarak beklentileri karşılayamamıştı. Evet artık ondan çok skorer bir oyun beklemiyordu kimse ama en azından daha aktif daha enerjik olması gerekiyordu. Bu yaz kontratı sona erecek gelen haberler yenilenmeyeceği yönünde. Yerini doldurmak için de Broekhoff ve Gudaitis isimleri söyleniyor kulislerde.

Alec Peters

Birleşik Amerikalı forvet, geçen yaz Moerman’a alternatif olması adına transfer edilmişti. Aslında Fransız oyuncunun sakatlığında Singleton ile beraber süreleri daha da fazla arttı, daha çok fırsat yakaladı ama beklentileri karşılayamadı ve kontrat yenilenmesi beklenmiyor. Moerman’ın iyileşmesi ile beraber Singleton ile yeniden anlaşılarak 4 numara rotasyonunun böyle tamamlanacağı haberleri var.

Adrien Moerman

Fransız forvet sezona kötü bir sakatlıkla başladı ve ikinci bölümde toparlandıktan sonra aslında tam da isteneni veremedi. Takımda Peters ve Singleton’ın yer almasının da etkisiyle koç Ataman onu fazla zorlamadı diyebiliriz. Ama sağlıklı bir Moerman’ın neler yapabildiğini, koç Ataman’ın sisteminde Anadolu Efes’e nasıl faydalı olduğunu da görmüştük geçen sezon. Tecrübeli forvetin 2018 yazında imzaladığı 1+1 yıllık kontrat sona eriyor ama verdiği son demeçlerde Türkiye’de çok mutlu olduğunu dile getirdi, kontratın yenilenmesi bekleniyor.

Chris Singleton

Moerman’nın sakatlığının ardından takıma sezon başında katılan ve 1+1 yıllık kontrat imzalayan Singleton, kariyerinin ikinci baharını yaşadı lacivertli beyazlı formayla. Koç Ataman’ın sisteminde 4 numaraların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve bu durum Singleton’a da çok yaradı. Tecrübeli oyuncunun opsiyonunun da kullanılacağını ve yeni sezonda da takımda kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bryant Dunston

Sakatlığı nedeniyle bu sezon çok verimli olamadı Dunston ama yine de halen Euroleague’in en değerli en istikrarlı uzunlarından biri Dunston. Atletizmi, güçlü fiziği ve ikili oyun savunmasında çabuk ayakları ile takıma getirdiği enerjiyle koç Ataman’ın en güvendiği isimlerin başında geliyor. Anadolu Efes bir kez daha hızlı hareket ederek geçen sezon bitmeden tecrübeli uzun ile 2 yıllık kontrat imzalamıştı.

Tibor Pleiss

Alman uzun 2.21 metre boyunda olmasına rağmen dış şut tehditi ile koç Ataman’ın alternatif olarak en çok faydalandığı isimlerden biri oldu. Bu sezon Dunston’ın sakatlığında aslında iyi iş çıkardı diyebiliriz ama ilerleyen yaşı ve artık iyice zayıflayan dizleri ile zorlu maç fikstürünü kaldıramıyor. 2018 yazında imzalanan 1+1 yıllık kontrat bu yaz sona eriyor ve Anadolu Efes’in imkan bulursa onun yerine yıldız bir uzun alacağı gelen haberler arasında, listedeki isimler arasında Ayon ve Udoh da var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …