Güncel Haberler

Zalgiris, Weiler-Babb ile İlgileniyor

Yeni sezon için kadro yapılanmasına başlayan ekiplerden biri olan Zalgiris Kaunas, son yıllarda en sevdiği kaynak olan Almanya easyCredit BBL‘nin potansiyelli isimleri ile ilgilenmeye devam ediyor.

Daha önce Rasta Vechta’nın parlayan yıldızı Vasturia ile anlaştıklarını sizlere iletmiştim. Şimdi listelerinde bir guard daha var. Ludwigsburg forması giyen ve çaylak sezonunda iyi işler çıkaran Nick Weiler-Babb ile ilgileniyorlar.

Iowa çıkışlı olan ve kariyerinin ilk profesyonel yılını Avrupa’da geçiren 1.96 metre boyunda olan 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, sezon askıya alınana kadar 20 maçta ortalama 28.9 dakika süre almış ve 13.1 sayı, %36.4 3sayı, 4.6 ribaund, 2.9 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Bu sezon Avrupa basketbolunda pek rastlamadığımız bir performansa imza atarak Bonn karşısında triple-double (10 sayı, 11 ribaund, 12 asist) yapan genç guard, herkesin dikkatini çekmişti. Oyunun her alanına katkı yapabilen Babb, güçlü fiziği ve iki elini de çok iyi kullanmasıyla kumaşı kaliteli bir oyuncu. İki guard pozisyonunda da görev alabilmesi de onu önemli bir opsiyon yapıyor. Euroleague seviyesi için biraz erken olabilir ama bu riski alabileceği, gelişimini en iyi şekilde sürdürebileceği ve kendisini en doğru şekilde gösterebileceği takım da Zalgiris. Çok yönlü oyunu ile Euroleague sahnesine uyum sağlamakta zorluk çekmeyeceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …