Güncel Haberler

Tibet Görener Tercihini Arizona’dan Yana Yaptı

17 yaşındaki milli basketbolcumuz Tibet Görener ülkemizi NCAA’de temsil etmeye devam edecek.

Geçen yıl U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselen milli takımımızın değerli oyuncularından biri olan forvet, kariyerine NCAA takımlarından Arizona Üniversitesi’nde devam edeceğini açıkladı.

247 Sports’un haberine göre 2002 doğumlu yıldız adayı Görener, Orange Lutheran Lisesi’nden bu yaz mezun olacak ve Arizona’nın yolunu tutacak.

2.06 metre boyunda olan Tibet, Sırbistan’da düzenlenen U18 Avrupa Şampiyonası’nda 7 maçta 8.3 sayı, 2.0 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile millilerimizin finale giden yolunda önemli bir katkı vermişti.

Görener, kariyerine Arizona devam edecek olmasının netleşmesinin ardından şu şekilde konuştu:

Bu benim için harika bir fırsat. Koçlarla çok iyi bir ilişkim var ve onların tarzına uyuyorum. Onların hedefleriyle benimkiler birleşiyor. Gerçekten heyecanlıyım. Onların stili Avrupa’dakine, yani benim sevdiğim stile uyuyor. En kısa zamanda kampüse gidip daha iyi olmak üzere çalışmak istiyorum.

247 Sports & Eurohoops

Habere göre Tibet’e diğer teklifler Creighton ve Nebraska gibi okullardan gelmişti.

Genç oyuncularımızın yurtdışında kariyerlerine devam etmeyi seçmeleri hem gelişimleri açısından hem de ileride milli takımımıza yapacakları katkı açısından çok değerli. Umarım coronavirüs nedeniyle küçülen ekonominin de etkisiyle daha çok genç ve A takım seviyesindeki oyuncumuz Avrupa takımlarında ya da NCAA’de kariyerlerine devam etme yoluna giderler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Lebron’un Oğluna 5 NCAA Takımından Teklif Var!

Lebron James artık kariyerinin sonuna geliyor ve onun mirasını devam ettirmesi beklenen oğulları Bronny ile …