Güncel Haberler

Euroleague’de Son 10 Yılın Takımı’nın Yeni Üyesi: Sergio Llull

Real Madrid‘in oynayan efsanelerinden biri olan Sergio Llull, Euroleague tarafından belirlenen Son 10 Yılın Takımı’na seçilen 8. isim oldu.

Euroleague’in yaptığı açıklamaya göre 2010-20 yılları arasındaki süreçte en çok iz bırakan isimlerden kurulan takıma seçilen 8. isim Llull oldu.

Georgios Printezis, Nando De Colo, Dimitris Diamantidis, Luka Doncic, Kyle Hines, Juan Carlos Navarro ve Milos Teodosic bu listede yer aldıkları açıklanan ilk 7 isimdi.

Real Madrid formasıyla 2014-15 ve 2017-18 sezonlarından 2 şampiyonluk kazanan Llull, profesyonel kariyerine yine ülkesinde Manresa takımında başlarken, Mayıs 2007’de Real Madrid ile anlaşmıştı ve o günden beri de aralıksız olarak İspanyol devinin başarısı için ter döküyor.

Llull’un en önemli bireysel ödülü ise 2016-17 sezonunda kazandığı normal sezon MVP ödülüydü. 2010-11 ve 2016-17 sezonlarında ise Euroleague’de Yılın Beşleri’ne seçilen Llull, 13 sezondur sahne aldığı Euroleague’de toplam 283 maçta parkeye çıkarken 10.5 sayı, 1.7 ribaund, 3.8 asist istatistiklerine sahip.

Llull deyince akla ilk gelen “mandalina” şutunu her sezon daha çok geliştiren yıldız guardın kariyerindeki en özel an ise sakatlığı nedeniyle 9 ay sahalardan uzak kaldıktan sonra 2018 Final Four maçında CSKA Moskova karşısında sergilediği 16 sayı, 5 asistlik performans gösterildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …