Güncel Haberler

Arjantin’in Koçu Hernandez: “1 Ayda Kazandığımı Obradovic 1 Günde Kazanıyor.”

Arjantin Milli Takımı‘nın tecrübeli koçu Sergio Oveja Hernandez, Avrupa’dan gelen tekliflere açık olduğunu ve iyi bir teklif gelmesi dumunda 2021 Tokyo Olimpiyatları‘nda milli takımında başında görev alamayacağını açıkladı.

56 yaşındaki başarılı koç kariyerinde bir çok zorlukla karşılaştığını dile getirirken, Avrupa üst düzey bir takım takıma liderlik etmenin değerli bir seçenek olacağını da dile getirdi.

Arjantin haber sitesi Infobae’ye yaptığı açıklamalarda Hernandez şu ifadeleri kullandı:

Yurt dışında görev yapma şansını kovalıyorum. 56 yaşındayım. Kaç yıl daha verimli bir koçluk dönemim kaldı? On yıl! Ve ben hayatımda hep peso kazandım. Kariyerimde kazanamadığım tek şey paraydı.

Infobae & Fanatik

Kendi durumunu Obradovic’in kazancı üzerinden örneklendiren koç Hernandez, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Avenida del Libertador’da bir daire satın alabilir miyim? Hayır. 70 metrekare bir evde yaşıyorum. Bunu okuyacak ve bir çok şey düşünecek insanlar var ki kesinlikle şikayet etmiyorum. Ama örneğin; Zeljko Obradovic bir günde, benim bir ayda kazandığımdan fazlasını kazanıyor.

Infobae & Fanatik

Hernandez konuşmalarına şöyle devam etti:

15 yıldır kazanarak, kaybederek burada rekabet ediyorum. 3 Dünya Kupası’nda çalıştım, 3 kez Olimpiyat Oyunları’nda yer aldım, 1 kez Olimpiyat madalyası kazandım, 21 kupa şampiyonluğum var. Lig tarihinde en çok zafer kazanan koçum.

Infobae & Fanatik

Şuanda Arjantin Milli Takımı’nın başında yer alan 56 yaşındaki Hernandez, Güney Amerika’da başarılı bir kariyere sahip. Kulüp takımlarının başında 2 kez FIBA Americas League, 6 Arjantin Ligi, 1 kez de FIBA South American League şampiyonlukları aşadı. Hernandez ayrıca 4 kez de Arjantin Ligi’nde yılın en iyi teknik direktörü olmayı başardı.

Hernandez 2005-10 yılları arasında Arjantin Milli Takımı’nın başında geçirdiği süreçte 2008’de alınan olimpiyat bronz madalyası ile dikkatleri çekmişti. Yine 2008’de Olimpiyatlar yolunda FIBA’nın Güney Amerika Şampiyonası’nda zafere ulaşmayı başarmıştı. 2015’den sonra tekrar milli takımın başına geçen Hernandez, son olarak 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda yaşlanmış ve sıradan diyebileceğimiz bir kadroyla Sırbistan ve Fransa gibi iki dev takımı çift haneli farklarla geçerek finale ulaşmayı başarmış, yıldızlarla dolu İspanya’ya yenilerek gümüş madalya ile yetinmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Vatandaşı Nestor Garcia, İspanya Liga Endesa’da Fuenlabrada’yı çalıştırmıştı geçen sezon. Hernandez’in de Liga Endesa’da rahatlıkla görev alabilecek bir koç olduğunu düşünüyorum. Yeni sezonda play-off hedefi olan Endesa takımlarından birisinin ona teklif götürebileceğini hatta Arjantin Milli Takımı görevine de devam etmesinin sorun yaratmayacağını düşünüyorum ki Garcia da aynı zamanda Dominik Cumhuriyeti milli takımının başında görev alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Arjantin, Venezüela’yı Farklı Geçip Yarı Finale Çıktı

Brezilya’da düzenlenen 2022 FIBA AmeriCup turnuvasının çeyrek final maçında Arjantin rakibi Venezüela‘yı 76-53 gibi farklı …