Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Şampiyonluk Yarışına Heyecan Getirdik.”

Pınar Karşıyaka ve A Milli Takımımızın başarılı koçu Ufuk Sarıca, Milliyet’e verdiği röportajda sezonu değerlendirdi.

Deneyimli koç, coronavirus salgını nedeniyle evde geçirdiği günlerini ve Pınar Karşıyaka’nın geleceği hakkındaki düşüncelerini detaylıca anlattı.

İlk olarak karantina döneminde günlerini nasıl geçirdiğinden bahseden Ufuk Sarıca şu ifadeleri kullandı:

Sadece alışveriş ya da anneme bir şeyler götürmek için dışarı çıkıyorum. Onun dışında çok yoğun bir dönemin ardından ailemle ilk kez bu kadar birlikte olma fırsatı doğdu. Oyunlar, filmler, eski maçlara bakıyoruz. Oyunculuk döneminden de maçları izliyoruz. Ama daha çok 5-6 yıl içindeki maçlar, özellikle de Pınar Karşıyaka ile yaşadığımız şampiyonluk senesindeki play-off serilerini tekrar izlemek keyifliydi.

Milliyet

Pınar Karşıyaka ile çok iyi bir sezon geçirirken her şeyin yarıda kaldığını ifade eden Sarıca, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

İki kulvarda da iddialıydık. Özellikle Avrupa’da kupa çok yakınımızdaydı. Sadece iki maç kalmıştı ve biz ilk maçı kaybettikten sonra yarı finale kadar hiç mağlup olmadan gelmiştik. Zaten kupa hedefini de ekim ayında koymuştuk. Hala devam edecek deniyor ama nasıl olacağını, hangi şartlarda ve hangi kadrolarla oynanacağını hiç bilmiyoruz. Bizim ligimize baktığımızda da son 2-3 sezon Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in arasına sıkışmış bir lig vardı. Oraya bir heyecan getirdik. Tüm teknik ve oyuncu kadrosu yenilenen bir takım için bu önemli bir başarıydı ama yarıda kaldı. Sağlık her şeyden önemli ama neler olacağını bekliyoruz. Her şeyin netleşmesi için ortamın normalleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Milliyet

ING Basketbol Süper Ligi’nin mevcut puan durumu üzerinden tescil edilmesi ihtimali hakkındaki düşüncelerini de paylaşan başarılı çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı:

Anadolu Efes’e kaybettiğimiz maç sürekli aklıma geliyor. Anadolu Efes, Euroleague’in de lideri. Fenerbahçe de en güçlü ekiplerinden birisi. 7-8 kat büyük bütçelerle kurulan kadrolar ve biz onlarla yarışıyoruz, o maçı kazansaydık, şu anda liderdik. Bütün sezonu oynamadan, en önemli kısım olan play-off maçlarına çıkmadan, taraftarla birlikte coşkunu ya da üzüntünü yaşamadan sezonun bitmesi kimsenin içine sinmeyecektir. Ama sezonun nasıl biteceği soru işareti. Önce ülkemiz ve tüm dünya sağlık anlamında normale dönsün de tek isteğimiz bu. Sonra belki yaz aylarında her işler normalleşirse ligin sonunu hızlı geçip, kısa turlarla ligi bitirmek lazım. Bitirmeme durumunda da bir sürü soru işareti çıkacaktır ortaya.

Milliyet

Olimpiyat elemelerinin ertelenmesinin Milli Takım için bir avantaj haline gelebileceğini dile getiren Sarıca yorumlarını şöyle belirtti:

Ligi nasıl oynayacağımızı bilemediğimiz için ihtimaller üzerinden konuşuyoruz. Düz mantıkla oyuncuların oynaması, yerli oyuncuların kulüplerinde sorumluluk alacak olması artı getirebilir ama o döneme geldiğimizde oyuncu sağlığı ve kimlerin hazır olacağı asıl konu. Umarım her şey düzelir de bizim aklımızdaki tek soru işareti elemeleri hangi takımla oynayacağımız olur.

Milliyet

Milli Takımın normal şartlar altında Eylül ayında oynaması gereken Avrupa Şampiyonası elemeleri hakkında da konuşan Sarıca şu ifadeleri kullandı:

Gelişmeleri dikkatle izliyorum. Eğer, sağlık bakımından bir sorun kalmaz ve fırsat bulursam yaz döneminde milli takımı toplamayı isterim ama futbol, voleybol, basketbol herkes bekliyor şu anda. FIBA’nın planlarını da düşününce çok fırsat olacak gibi gözükmüyor.

Milliyet

FIBA’nın karşılaşmaları Eylül sonunda oynatma planı hakkındaki düşüncelerini de paylaşarak röpotajı sonlandırdı Sarıca:

FIBA’nın planı eylül sonu oynatmak üzerine ama o da sıkıntılı. Bu kez de yeni kadrolarla geçmişe dönük bir kupa mı oynanacak yani. Yine bir sürü problem yaşanır. Belki de gelecek sezonları biraz geç başlatıp, bu sezonu bitirdikten sonra oyunculara ve kulüplere bir transfer süreci tanınabilir. Ama sonuçta karar tüm detaylar göz önüne alınıp açıklanacaktır.

Milliyet

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …