Güncel Haberler

Sınıf Atlayabilecek İsimler – 5 (İtalya Serie A)

Coronavirüs salgınının maalesef tüm dünyayı artarak sardığı bu günlerde hepimiz evlerimizde kendimizi güvencede tutmaya çalışıyoruz. Bu zor günlerde basketboldan uzak kalmamak adına ben de hazırladığım yazı dizileri ile sizlere basketbolun keyfini yaşatmaya devam edeceğim.

Sınıf Atlayabilecek İsimler – 1 (Liga Endesa)
Sınıf Atlayabilecek İsimler – 2 (VTB Lig)
Sınıf Atlayabilecek İsimler – 3 (Almanya BBL)
Sınıf Atlayabilecek İsimler – 4 (Fransa Pro A)

Yazı dizimizin 5. bölümünde sizlerle birlikte bu sezon İtalya Lega Basket Serie A‘da sınıf atlayabilecek potansiyele sahip isimleri inceleyeceğiz.

Ethan Happ (Cremona)

Pivot – 2.08 metre – 23 yaş
18.0 sayı, 8.9 ribaund, 2.5 asist, 23.4 verimlilik puanı

Wisconsin çıkışlı genç uzun, profesyonel kariyerine geçen yaz Olympiakos’a transfer olarak başlamıştı. Ancak Yunan devinde istediği süreleri bulamadı ve sezon içinde Cremona’ya transfer oldu. Burada 5 numarada çok verimli bir sezon geçirdi. Fiziğine nazaran çabuk ayakları, yüksek basketbol IQ’su ve pota altında iki eliyle de pozisyonları dengeli, yüksek yüzdeli bitirmesiyle adından sıkça söz ettirdi. Çok yönlü bir uzun olarak Avrupa’daki kariyerine iyi başladı Happ ve Cremona formasıyla gösterdi ki ribaundlara katkısı artı boyalı alandaki skorer oyunuyla Şampiyonlar Ligi ya da EuroCup seviyesinde rahatlıkla süre bulacak bir uzun.

Adrian Banks (Brindisi)

Guard – 1.91 metre – 34 yaş
21.2 sayı, 3.6 ribaund, 4.5 asist, 22.3 verimlilik puanı

34 yaşındaki Banks adeta kariyerinin ikinci baharını yaşadı bu sezon. Tecrübeli guard Brindisi’yi kupada finale taşırken, Şampiyonlar Ligi sahnesinde de kendisini göstermişti. Saf bir skorer tartışmasız. Sahanın her noktasında skoru düşünen, gerek dış şutları gerekse etkili penetreleri ile rakip savunmaları zorlayan bir guard. Bu sezon Brindisi’ye liderlik ederken aslında Brown başta olmak üzere uzunları da çok iyi besledi. Açık alanda takım olarak rakiplerin korkulu rüyası oldular. İlerleyen yaşına rağmen halen atletizmi ve çabukluğu ile yıldız bir oyuncu Banks. Evet artık savunmada daha fazla zaafları ortaya çıkıyor ama Şampiyonlar Ligi ve EuroCup’da iddialı olan takımlara halen işin hücum tarafında değer katacak bir guard olduğunu düşünüyorum, kariyerinin son 2-3 sezonunda Brindisi’den bir kademe daha yukarıdaki takımlarda forma giyebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=Hvzub0aydCI

Henry Sims (Fortitudo Bologna)

Pivot – 2.08 metre – 30 yaş
15.1 sayı, 8.9 ribaund, 2.2 asist, 22.2 verimlilik puanı

NBA patentli uzun sezona ara verilene kadar Fortitudo formasıyla kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçiriyordu. Bir uzun için en verimli yaşlarında olan Sims, atletizmi ile pota altında ve ribaundlarda sergilediği etkinliğin yanı sıra hem orta mesafe hem de 3 sayı tehditi ile modern basketbolun skor katkısı verebilen uzun tarifine çok uygun bir isim. Artık çok daha olgun bir basketbol oynayan ve mental olarak da istikrarı yakalayan Birleşik Amerikalı oyuncunun önü açık, özellikle savunmada gösterdiği gelişim onun değerli bir oyuncu yaptı. Bu sezon İtalya’da sergilediği performansın ödülünü alacağını ve onu daha üst liglerde, Liga Endesa, VTB ya da ülkemizde BSL’de görebileceğimizi düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=_QN2tQwGqtQ&t=10s

Dwayne Evans (Sassari)

Uzun Forvet – 2.01 metre – 28 yaş
14.1 sayı, 7.1 ribaund, 1.8 asist, 18.6 verimlilik puanı

Almanya’da Giessen, Ludwigsburg ve Ulm gibi takımlarda forma giydikten sonra Sassari’ye gelen Evans, koç Pozzecco’nun en güvendiği isimlerden biri oldu bu sezon. Atletizmi ve çok yönlü performansıyla tam bir takım oyuncusu olan tecrübeli forvet, enerjisi, savaşçı kimliği ve birden fazla pozisyonda görev alabilmesiyle çok değerli bir parça. Hücumda hem güçlü fiziği ile pota altında etkili oluyor hem de yüzü dönük adam geçme ve dış şut tehditleri sayesinde ters eşleşmeler yakalayabiliyor. Savunmada da hem 3 hem de 4 numaraları rahatlıkla karşılayabilen, ayakları ve elleri de çabuk bir forvet. Özetle Evans’dan her takıma bir tane lazım ve onu da artık EuroCup’ın iddialı takımlarından birinde, özellikle Liga Endesa takımlarından birinde görebileceğimizi düşünüyorum.

Dyshawn Pierre (Sassari)

Kısa Forvet – 1.98 metre – 26 yaş
13.8 sayı, 7.0 ribaund, 2.8 asist, 18.8 verimlilik puanı

Kanadalı forvet de aslında takım arkadaşı Evans ile benzer özelliklere sahip bir isim. Daha çok 3 numarada görev alıyor olsa da o da her iki forvet pozisyonunu savunabilen ve hem pota altında hem de 3 sayı çizgisi gerisinden üretimde bulunabilen çok yönlü bir skor opsiyonu. Fiziksel temastan kaçmayan tarzı ve yüksek enerjisi ile savunmada da koç Pozzecco’nun en güvendiği isimlerden biri. Yüksek tempoda oynamayı seven Sassari’de Evans ile birlikte kanatları paylaşan Pierre, EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi seviyesinde üst düzey takımlarda rahatlıkla süre alabilecek olgunluğa ve kaliteye sahip. Sahanın her yerine ayak basan ve oyunun iki alanında da aktif olan forvetin artık bir seviye daha yukarı çıkma zamanı geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=VxvtGNJbA04

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …