Güncel Haberler

Koçlar ve Oyuncular Oyladı: Avrupa’nın En İyisi Mike James Seçildi

The Atletic sitesinin ABD’de yayınladığı Avrupa anketinde değişik sonuçlar çıktı.

ABD’nin reputasyonu yüksek basketbol sitelerinden The Athletic, bu sezon Avrupa’da forma giyen Amerikalı oyuncular ve görev alan koçlardan oluşan 21 kişilik bir gruba 3 soruluk bir anket düzenledi:

1- Avrupa basketbolundaki en iyi oyuncu kim?
2- NBA için en uygun genç oyuncu kim?
3- Avrupa’daki en iyi takım NBA’de playoff yapabilir mi?

En iyi oyuncu sorusunda 5 oyla en çok oy alan isim CSKA Moskova‘nın guardı Mike James olurken, Anadolu Efes’in süper yıldızı Shane Larkin ile Barcelona’nın forveti Nikola Mirotic 4’er oyla onu takip ettiler.

Birinci soruda oy alan diğer isimler şöyleydi; Nando De Colo (Fenerbahçe Beko), Vasilije Micic (Anadolu Efes), Nick Calathes (Panathinaikos), Facundo Campazzo (Real Madrid), Sergio Rodriguez (Olimpia Milano)

Euroleague’de rekorları alt üst eden ve sadece bireysel performansıyla değil takımına verdiği katkıyla Anadolu Efes’i liderlik koltuğuna taşıyan Shane Larkin’in bu oylamada en iyi çıkmaması pek de akıl karı bir durum değil. Kimlerin oy kullandığını bilmiyoruz ama oldukça taraflı düşündükleri ya da basketbol seviyelerinin en üst düzeyde olmadığı bir gerçek…

İkinci sorunun cevabında ise katılımcılar net bir karar verdiler ve 10 oyla Maccabi Tel Aviv‘in İsrailli genç yeteneği Deni Avdija en iyi genç oyuncu olarak öne çıktı.

Asvel’in guardı Theo Maledon 6, Killian Hayes 2 ve Usman Garuba ise 1 oy aldı.

Son sorunun cevabı da aynı şekilde çok net oldu, katılımcıların 15 tanesi hayır cevabı vererek Avrupa’nın en iyi takımının NBA’de play-off yapamayacağını belirtti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …