Güncel Haberler

Kurtinaitis: “Eğer CSKA Lider Olsa, Lig Onların Şampiyonluğu ile Tescil Edilirdi.”

Khimki‘nin Litvanyalı koçu Rimas Kurtinaitis, VTB Lig yönetiminin verdiği “Beyaz Sezon” kararına tepki gösterdi.

VTB Lig coronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle iptal kararına giden ve bunu yaparken şampiyon belirlemeyen, “Beyaz Sezon” ilan eden liglerden biri olmuştu.

Liglerini tamamen iptal eden Litvanya, Ukrayna ve Belçika sezonu lider götüren takımları şampiyon ilan ederken VTB ise lider konumdaki Khimki’yi şampiyon ilan etmemiş, sezonu oynanmamış saymıştı.

20 maçtan sadece birini kaybeden ve 19 galibiyetle lider olan Khimki’de tecrübeli koç Kurtinaitis haklı olarak bu durumu eleştirdi ve ezeli rakipleri CSKA’nın aynı durumda olması halinde şampiyon ilan edileceğini iddia etti.

Litvanya haber sitesi 15min.lt‘e konuşan Kurtinaitis şu açıklamaları yaptı:

Son ana kadar bekledik ama oynayamadık. VTB sanırım sezonu tamamen kapatan en son lig oldu. Bence bu dönemde dünyanın spora ihtiyacı yok. Nasıl hayatta kalacağımızı düşünmeliyiz. İptal edilen bir lig elbette iyi bir şey değil ama yapılması gereken buydu. Her zaman sezonu bitirmek istedik. Bu sezon iyi bir takımımız ve hırsımız vardı. Puan durumunun onaylanmaması kötü bir karardı. Jeremy Evans, bacağını kırdığı için sezonu bitiremedi. Birisi ona bunun sayılmayacağını söyleyebilir mi? Rusya’da kararların nasıl alındığını biliyoruz. Khimki bu karara karşı çıkan tek kulüptü.

Hepimiz biliyoruz ki CSKA, şampiyon olmazsa Rusya’da bu bir felaket anlamına gelir. Bir zamanlar onlara bunu yaşattık ve bu yıl da buna hazırlanıyorduk. Oyun tarzımızla bunu yapabilrdik. CSKA ile savaşma potansiyeline sahiptik. Asla geleceğe okumaya çalışmam ama bu hırsımız kesinlikle vardı. VTB’de daha fazla Rus oyuncu oynatmak zorundasınız. Bu nedenle ligde CSKA’dan daha iyi durumdaydık. Oynadığımız tek maçta da bunu kanıtladık. Tabii ki ikimizin dışında UNICS Kazan, Lokomotiv Kuban ve Zenit St Petersburg da vardı. Bu takımlar da şampiyonluğun birer adayıydı. Onlara saygı gösterilmesi gerekiyor. Fakat VTB bu kararı verdi. Hiç şüphe yok ki, eğer CSKA Moskova ligde lider olsaydı sıralama tescil edilecekti. Bundan şüphe bile etmiyorum. Tüm lig CSKA’nın oynayacağına bağlı. Takvimi bile onlara göre ayarlanıyor. CSKA Başkanı Vatutin’in Khimki’nin kağıt üzerinde şampiyon olmak istediğine dair bir röportajını okudum. Biz bunu istemiyoruz. Şampiyonluklara ihtiyacımız yok. Onlarla savaşabiliyorduk ve kararlıydık.

Karar alma yönetimi siyasi seçimlerden bile daha komikti. Başka alternatifler olmadan sadece bir başlık üzerinden konuşuldu. “Ligi durdurun ve mevcut sonuçları dikkate almayın” Başka bir seçenek yoktu. Kulüpler bunu tercih ettik çünkü sezonun sona ermesi gerekiyordu. Biz ise hayır oyu verdik çünkü bu seçeneği beğenmedik. Fakat sesimizin hiçbir anlamı yoktu.

15min.lt & Eurohoops

Maalesef koç Kurtinaitis haklı. Çok iyi bir sezon geçiriyorlardı özellikle VTB sahnesinde. 20 maçtan sadece 1 mağlubiyet alarak da ne kadar formda olduklarını gösterdiler. Her ne kadar yeni sezonda yine Euroleague biletini kapmış olsalar da bu kadar iyi, daha da önemlisi dominant oynadıkları ve emek verdikleri bir sezonu kupasız olarak tamamlamak elbette üzmüş koçu. 19-1 gibi net bir istatistikle lider oldukları bu sezonda şampiyon ilan edilmeleri bence kimseyi kızdırmaz ya da üzmezdi, VTB yönetiminin politik davranmak adına haksızlık yaptığı bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …