Güncel Haberler

Polonya, Rusya’yı Yendi Çeyrek Final Kapısını Araladı

Dünya Kupası 2.tur I grubu mücadelesinde Polonya denk rakibi Rusya‘yı geriden gelerek 79-74 yendi ve ilk turdan getirdiği 3 galibiyetin üstüne 4.galibiyetini alarak çeyrek final için büyük avantaj sağladı.

Zaten 2 galibiyeti bulunan Rusya ise bu mağlubiyetle artık 8-16 arasında klasman maçlarında yer alacak, tamamen formalite icabı oynanacak çünkü 16.olsalar da Olimpiyat elemeleri için bileti kapmış durumdalar.

Rusya maça iyi başlayan taraf oldu, özellikle Polonya’nın ağır uzunlarına ikili oyunlarda atak ederek hücumda rahat oynadılar ve savunmada da disiplininden kopmadılar. Ruslar ilk çeyreği 22-16 önde tamamlayıp devreye ise 40-34 üstün girdiler. İkinci yarı ile beraber Ponitka ve Waczynski ikilisinin bireysel isyanı ile kendine gelen Polonya son çeyreğe girilirken farkı 4 sayıya indirip maça ortak oldu. Son çeyrekte de hücumdaki verimli oyununu sürdüren Polonya maçtan 5 sayı farkla galip ayrıldı ve çeyrek final kapısını ardına kadar araladı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Polonya’da kaptan Adam Waczynski 18 sayı, 2 asist ile en skorer isim olurken Mateusz Ponitka ise 14 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile komple bir oyun sergiledi galibiyet yolunda. Rusya’da genç guard Mikhail Kulagin 21 sayı, 3 asist ile öne çıkarken, Andrey Vorontsevich ve Semen Antonov da 11’er sayıyla ona destek olmaya çalıştılar ama yeterli olmadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …