Güncel Haberler

Dünya Kupası’nda İlk Turun En Skorer İsimleri

Dünya Kupası‘nda ilk tur gruplarındaki mücadeleler tamamlandı ve hemen ikinci tur mücadeleleri ve klasman grupları ile turnuvaya hız kesmeden devam edilecek. Bu noktada gelin ilk turun en skorer isimlerine bir göz atalım.

Galatasaray Doğa Sigorta’da forma giyen Tai Webster’ın ağabeyi olan ve Avusturalya’nın Breakers takımında forma giyen Corey Webster bireysel olarak harika bir turnuva geçirdi. Her ne kadar Yeni Zelanda‘yı ikinci tura taşıyamamış olsa da ilk turda rakip potalara gönderdiği toplam 75 sayı ile bu alanda zirvede yer aldı. Bunu yaparken de %51 saha içi, %56.3 3say, %87.5 serbest atış gibi parmak ıssırtan istatistiklere imza attı. En iyi performansını ise aşağıda kısa bir özetini göreceğiniz son maçta Yunanistan karşısında sergiledi.

Sayı istatistiğinin ikinci sırasında ise yakından tanıdığımız bir isim, Sacramento Kings’in yıldız skoreri, eski Fenerbahçeli Bogdan Bogdanovic var. Teodosic’in sakatlığının ardından takımın hem ruhani hem de fiziksel lideri olan skorer oyuncu Sırbistan‘ı ikinci tura taşırken toplamda 72 sayı atmış ve bunu %61.5 saha içi, %65.2 3sayı gibi inanılmaz yüzdelerle yapmıştı. En iyi performansını son maçta aşağıda göreceğiniz üzere İtalya karşısında sergilemişti. Sırbistan onun liderliğinde en büyük şampiyonluk favorisi.

İki guardın ardından ise 3.sırada skorer bir uzun geliyor karşımıza. Güney Kore‘nin devşirme pota altı oyuncusu, Ricardo Ratliffe, yani Guna Ra. Asya temsilcisi turnuvanın en zayıf ekiplerinden biri olsa da ülkesinde Mobis Phoebus takımının forması giyen Ra, performansıyla adından sıkça söz ettirdi. 3 maçın ardından toplamda 68 sayı üretirken bunu %47.2 saha içi isabetiyle yaptı ki aynı zamanda turnuvanın ilk turda en çok ribaund alan ikinci oyuncusu konumundaydı. En iyi performansını aşağıda göreceğiniz üzere Arjantin karşısında sergilemişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …