Güncel Haberler

Millilerimizin Rakiplerinden Çekya Satoransky Liderliğinde Güney Kore’yi Yendi

Dünya Kupası‘nda milli takımımızla aynı grupta yer alan Çekya, Seul’daki hazırlık turnuvasında ev sahibi Güney Kore‘yi NBA yıldızı Tomas Satoransky’nin etkili oyunu eşliğinde 97-89 yenmeyi başardı.

Maçın skoru biraz aldatıcı olabilir, aslında Çekya maç boyu zayıf rakibine net bir üstünlük kurdu ve kolay bir galibiyet aldı. İlk çeyreği 30-14 ile geçip rakibin direncini erken kırdılar ki soyunma odasına da 56-30 önde girdiler. Çekler’in son çeyrekte konsantrasyonunu kaybetmesini fırsat bilen ev sahibi farkı eritse de skora ortak olamadı.

Çekya’da Tomas Satoransky 21 sayı, 6 asist ile yıldızlaşırken Jaromir Bohacik 23 sayı ile onun en büyük destekçisi oldu. Güney Kore’de ise devşirme uzun Ricardo Ratliffe 29 sayı, 17 ribaund ile tek başına takımda ayakta tutan isim oldu.

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Finlandiya Markkanen Liderliğinde Çekya Engelini Geçti

2022 FIBA EuroBasket‘de Prag’da oynana D grubu 4. maçında Finlandiya rakibi Çekya‘yı Markkanen’in skorer oyunu …