Güncel Haberler

Milliler Cedi’nin Etkili Performansına Rağmen Venezüela’ya Kaybetti

Çin’de düzenlenen Atlas hazırlık turnuvasında millilerimiz Venezüela ile karşılaştı. Ersan İlyasova ile Scottie Wilbekin’in dinlendirildiği, Berk Uğurlu’nun hiç süre almadığı maçta Cedi Osman’ın nefis performansına rağmen 68-71 kaybettik.

Venezüela maça çok agresif başladı. Pota altında Semih’i kullanmakta gereksiz ısrar etmemiz rakibin işine yaradı ve 8-0’lık seri yakaladılar. Çeyreğin kalanını da iyi oynayan Venezüela ilk 10 dakikayı 21-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Cedi’nin sazı eline almasıyla hücumda toparlandık ama kolay sayı yemeye devam edince farkı sadece kısmen kapatabildik ve devreye 32-39 geride girdik.

İkinci yarıya daha iyi başladık ve rakibin sert, fiziksel oyununa rağmen koç Sarıca’nın aldığı teknik faulün ateşlediği millilerimiz kendine geldi ve 7-0’lık seri ile maça ortak olduk. Ancak dış atışlarda etkisiz kalmamız ve Cedi’ye istikrarlı bir şekilde destek olacak ikinci ismi bulamamız işimizi zorlaştırdı, son çeyreğe 49-53 geride girdik. Son çeyreğin başında ise bu kez ortamı gerip sportmenlik dışı faul alan Sertaç takımı ateşledi, 9-0’lık seriyle ilk kez öne geçtik. Sertleşen savunmamızın başlattığı tempolu hücumlar bu serinin hammaddesi oldu. Gelen Venezüela molasının ardından 11-0’lık seri yedik. Son bölümde fark 9 sayıya kadar çıkmıştı ama milliler üst üste isabetli dış şutlarla maça tekrar ortak oldu. Bitime 1 saniye kala farkı üçe indirmiştik ve son top şansı bizdeydi ama topu kenardan oyuna sokamadığımız için fırsatı değerlendiremedik ve 68-71 kaybettik.

Milli takımımızda Cedi Osman 33 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Semih Erden 18, Melih Mahmutoğlu 9 sayı kaydetti.

Doğuş Balbay 31 dk, 5 ribaund, 1 asist

Metecan Birsen 22 dk, 5 ribaund, 2 asist

Cedi Osman 26 dk, 33 sayı (7/9 ikilik, 3/9 üçlük, 10/13 serbest atış), 5 ribaund, 1 asist

Semih Erden 29 dakika, 16 sayı, 6 ribaund, 1 asist

Melih Mahmutoğlu 12 dk, 8 sayı, 2 ribaund, 2 asist

Berkan Durmaz 2 dk

Buğrahan Tuncer 13 dk, 3 sayı, 1 ribaund, 1 asist

Sertaç Şanlı 6 dk, 2 sayı, 2 ribaund, 2 blok

Furkan Korkmaz 32 dk, 4 sayı, 5 ribaund, 2 asist

Yiğit Arslan 6 dk, 1 ribaund

EDİTÖR YORUMU:

Elbette hem Ersan hem de Wilbekin’in olmadığı bir maçta millileri yerden yere vurmak haksızlık olur. Ancak yine de Venezüela bizim kalibremizde değil, Cedi, Semih, Furkan, Melih gibi kaliteli silahlarımıza rağmen bu maçta sadece 68 sayıda kalmamız ki 33 sayının da tek başına Cedi’den gelmesi takım olma ve organizasyon konusunda ciddi sıkıntılarımız olduğunu bir kez daha gösterdi. Dünya Kupası’nın başlamadına bu kadar az süre kalmışken koç Sarıca’nın çözüm bulabileceğinden çok daha ciddi r sorun maalesef…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …