Güncel Haberler

İran Hazırlık Maçında Rusya’yı Yenmeyi Başardı!

Rusya’da BingoBoom’da düzenlenen hazırlık maçında Dünya Kupası‘nda yer alacak iki takım İran ile Rusya‘nın kapışmasında Hamed Haddadi‘nin double-double’ı eşliğinde 91-84 ile kazanan İran oldu.

Maça iyi başlayan Rusya Karasev liderliğinde ilk çeyreği 24-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber dev uzunu Haddadi’yi pota altında iyi kullanan İran kontrolü ele aldı ve devreye 43-41 önde girdiler. İkinci yarıda Vorontsevich ile Fridzon’un da devreye girmesiyle Rusya hücumda kendine geldi ve tam 29 sayı bulduğu 3.çeyreğin ardından yeniden öne geçti. Ancak son çeyrekte savunmayı sertleştiren ve Haddadi’nin yanına Yakhchali’nin de skor katkısını ekleyen İran maçtan 7 sayı farkla galip ayrılmayı başardı.

İran’da Hamed Haddadi 26 sayı, 14 ribaundluk etkileyici bir double-double’a imza atarken Behnam Yakhchali de ona 20 sayı ile eşlik etti.

Shved ve Mozgov gibi 2 yıldızından yoksun Rusya’da ise Andrey Vorontsevich 14 sayı, Vitaly Fridzon 12 sayı ve Sergey Karasev 11 sayı ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …