Güncel Haberler

Canınınız Sağolsun Çocuklar Gümüş Madalya İçin Teşekkürler!

FIBA U18 Avrupa Şampiyonası’nda İspanya ile final oynayan milli takımımız ilk yarısını 31-23 önde kapattığı maçtan maalesef 53-57 mağlup ayrıldı ve gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

Hücumda Mustafa Kurtuldum’un sorumluluk alması ile maça iyi başlayan ekibimiz savunmada da sertliğini koruyunca ilk çeyreği 16-13 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte ise Ömercan’ın direksiyona geçmesi ve takım arkadaşlarına yaptığı servislerle hücumda ritmimizi kaybetmedik. Ancak onun oyundan çıkmasıyla hücumda organize olmakta zorlanan millilerimiz İspanya’nın dış şutlarına da engel olamayınca maç dengeye geldi. Alperen’i pota altında kullanmayı hatırlayan millilerimiz devrenin sonunda atak yaparak soyunma odasına 31-23 önde girmeyi başardılar.

İkinci yarıya da Alperen ile pota altında etkili başlayan millilerimiz farkı 13 sayıya kadar da çıkardı ancak sonrasında İspanya’nın baskılı savunma üzeri yaptığı alan savunmasına karşı hücum etmekte çok zorlandık. Dış şutlarda istediğimiz yüzdeyi yakalamayamadık ve adeta hücumda kitlendik. Ömercan ile Mustafa’nın tekrar devreye girmesiyle ay yıldızlılarımız maça tutundu ve son 2 dakikaya 50-52 geride girdik. Bitime 40 saniye kala İspanya farkı 5 sayıya çıkardıktan sonra Mustafa’nın üçlüğü ile tekrar umutlandık. 29 saniye kala maç kafa kafayken İspanya’nın yarı saha ihlali hakemlerin “gözünden kaçınca” geri gelme fırsatımız kalmadı ve maçtan 53-57’lik skorla mağlup ayrılarak gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldık.

Millilerimizde Mustafa Kurtuldum 19 sayı, 3 ribaundla oynarken Alperen Şengün 9 sayı, 11 ribaund, Ömercan İlyasoğlu 7 sayı, 8 ribaund, 5 asist ile mücadele etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …