Güncel Haberler

NCAA’de Şampiyon Texas Tech’i Deviren Virginia Cavaliers Oldu

Minneapolis’in ev sahipliğinde tam 60.000 seyirci önünde oynanan NCAA finalinde Virginia Cavaliers uzatma sonunda rakibi Texas Tech‘i 85-77 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

İlk yarıyıı bir adım önde, 32-29 tamamlayan Virginia, ikinici yarıda da vitesi arttırarak farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Ancak Texas kolay pes etmeyeceğini gösterdi ve geri gelip bitime 4 dakika kala 59-59 ile beraberliği de yakaladı. Tabelada 35 saniye kaldığını gördüğümüzde ise Texas ilk kez 66-65 öne geçti ve sonrasında skoru 68-65 de yaptı ama Virginia adına De’Andre Hunter 12 saniye kala gönderdiği üçlükle skoru 68-68 eşitledi ve sonrasında sayı olmayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmanın son bölümüne Virginia 75-73 önde girmeyi başardı. Üst üste aldığı faullerle çizgiye giden Virginia bitime 23 saniye kala skoru 81-73’e getirmeyi başardı. Son 10 serbest atışında hata yapmayan ve hepsini sayıya çeviren Virginia 85-77 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Virginia’da De’Andre Hunter kariyer rekoru olan 27 sayı (4/5 3sayı), 7 ribaund, 1 asistle oynadı ve MVP seçildi, Kyle Guy’dan ise 24 sayı (4/9 3sayı), 3 ribaundluk katkı geldi. Ty Jerome 16 sayı, 8 ribaund, 9 asistle triple double’a yaklaştı.

Texas Tech’te ise Brandone Francis 17, Jarrett Culver ve İtalyan Davide Moretti 15’er sayıyla oynadılar ama galibiyet için yeterli oamadılar.

https://youtu.be/FtQP7NVR8GY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Lebron’un Oğluna 5 NCAA Takımından Teklif Var!

Lebron James artık kariyerinin sonuna geliyor ve onun mirasını devam ettirmesi beklenen oğulları Bronny ile …