Güncel Haberler

Beşiktaş Son Saniyede Alexander ile Daçka’yı Deplasmanda Yıktı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 25. haftanın kapanış maçında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen‘i 74-73’lük skorla mağlup etti.

Beşiktaş Sompo Japan, mücadeleye oyunun iki yönünde de etkili başladı. Alexander’ın sayılarıyla 12-0’lık seri yakalayan siyah-beyazlı ekip, 5. dakikayı 15-2 önde geçti. Darüşşafaka Tekfen, rakibinin sert savunması karşısında çeyreğin büyük bölümünde skor üretmekte sorun yaşadı. Alexander’ın üç sayılık basketiyle 9. dakikada farkı 17 sayıya (9-26) çıkaran Beşiktaş Sompo Japan, birinci periyodu da 26-13 üstün tamamladı. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Darüşşafaka Tekfen, boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı tek hanelere indirse (21-28) de dış atışlardan Gibson’la skor üreten Beşiktaş Sompo Japan, 17. dakikaya 38-24 üstün girdi. Üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlı ekip, devreyi 45-35 önde kapattı.

İkinci yarıya Eric ve Evans’ın basketleriyle başlayan Darüşşafaka Tekfen, hücum organizasyonlarında temposunu kaybeden Beşiktaş Sompo Japan karşısında 24. dakika biterken farkı 1 sayıya düşürdü: 47-48. Evans’la üst üste üç sayılık basketler bulmaya devam eden ev sahibi takım, 27. dakikada maçta ilk kez öne geçti: 53-51. Çeyreğin son bölümünde Enes Berkay Taşkıran’ın sayılarıyla yeniden üstünlüğü ele geçiren Beşiktaş Sompo Japan, final periyoduna 60-55 üstün girdi. Mücadelenin son çeyreğine kısa oyuncularının sayılarıyla giren Darüşşafaka Tekfen, 35. dakikada eşitliği yakaladı: 65-65. Çekişmeli geçen periyotta Kidd ve Kartal Özmızrak’ın basketlerine Alexander ve Gibson’la karşılık veren Beşiktaş Sompo Japan, 37. dakikada 71-70 öne geçti. Temponun yüksek olduğu karşılaşmada iki takım da son anlarda sayı bulmakta zorlansa da ev sahibi takım, son 1 dakikaya 73-71 üstün girdi. Siyah-beyazlı takımın son hücumunda Kenan Sipahi’nin asistini dış atış isabetiyle sonuçlandıran Alexander, takımını 6 saniye kala öne geçirdi: 73-74. Darüşşafaka Tekfen, kalan sürede Douglas ile hücumdan yararlanamadı ve maçı Beşiktaş Sompo Japan, 74-73 kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Darüşşafaka’da Jeremy Evans 20 sayıi 7 ribaundi 3 asist ile ön plana çıkarken, Kartal Özmızrak 13 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Stanton Kidd 12 sayı, 6 ribaund ile diğer direnen isimler oldular.

Beşiktaş’da ise galibiyetin mimarı Joe Alexander 22 sayı, 8 ribaund oldu. Kyle Gibson da 21 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile Benzing ile Rich’in yokluklarını aratmadı ve takımını galibiyete taşıyan diğer isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …