Güncel Haberler

2023 FIBA Dünya Kupası Kura Çekiminde Torbalar Açıklandı

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda grupları belirleyecek olan kura çekimi 29 Nisan’da turnuvanın ortak ev sahiplerinden biri olan Filipinler’in Manila kentinde gerçekleşecek.

Kura çekimindeki kriterlerin temelinde FIBA Dünya Sıralaması ve coğrafi ilkeler yer alacak. Turnuvanın 3 ev sahibi ticari sebeplerden ötürü kendisine birer partner ülke seçmişti. Bu seçimlere göre ABD Filipinler’de, Slovenya Japonya’da ve Kanada ise Endonezya’da grup maçlarını oynayacaklar.

Gelelim torbaların nasıl belirlendiğine. 32 takım, her biri dört ülkeden oluşan 8 torbaya yerleştirildi. Grup ve final aşamalarının ev sahibi konumundaki Filipinler, birinci torbada yer alıyor. Diğer tüm takımlar ise FIBA Dünya Sıralaması’ndaki konumlarına göre torbalarda yerlerini aldılar.

  1. Torba – Filipinler, İspanya, ABD, Avustralya
  2. Torba – Fransa, Sırbistan, Slovenya, Litvanya
  3. Torba – Yunanistan, İtalya, Almanya, Brezilya
  4. Torba – Kanada, Venezuela, Karadağ, Porto Riko
  5. Torba – İran, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Yeni Zelanda
  6. Torba – Çin, Letonya, Meksika, Gürcistan
  7. Torba – Ürdün, Japonya, Angola, Fildişi Sahili
  8. Torba – Lübnan, Mısır, Güney Sudan, Yeşil Burun Adaları

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …