Güncel Haberler

Takım Analizi: Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonunu Cuma günü açacak olan takımlar arasında temsilcimiz Anadolu Efes de yer alıyor.

Son 2 sezonun şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes, yeni sezonda da herkesin yenmeyi isteyeceği, yine ünvanını korumaya çalışacak olan takım olacak. Bu nedenle de koç Ataman yönetiminde kadrosunu güçlendirdi temsilcimiz, kadrosuna yeni yıldızlar ekledi.

Temsilcimiz hakkındaki detaylı analizimi BSL sezonu başlamadan önce yapmıştım, BURADA okuyabilirsiniz. Şimdi gelin biraz daha Euroleague odaklı bir inceleme yapalım.

Öncelikle tabiki Larkin’in en az 2 ay daha sahalardan uzak kalacak olması çok önemli bir eksi olacak temsilcimiz adına. Sonuçta Euroleague’de yerinin doldurulması mümkün olmayan 4-5 oyuncudan biri. Ama tabiki Efes’in elinde Vasilije Micic gibi çok özel bir isim var. Son 2 sezonun Final Four MVP’si bu kez sezonun başından itibaren MVP performansını ortaya koymak durumunda. Nitekim Cumhurbaşkanlığı Kupası ile beraber de sezona iyi bir giriş yaptı. Ayrıca bu kez yanında ona oyunun iki alanında da destek olabilecek yeni bir süper yıldız daha var, tabiki Will Clyburn‘den bahsediyoruz. Takıma adaptasyon süreci oldukça hızlı olan Amerikalı forvet zaten Daçka günlerinden İstanbul’u ve ülkemizi yakından tanıyan bir isim. Ayrıca CSKA’daki günlerinden sonra karakteri ve basketbolu iyice olgunlaştı. Artık ligin elit forvetlerinden biri konumunda. Onun birebirdeki etkinliği ile hücumda takımın farklı bir seviyeye çıkacağını söyleyebiliriz rahalıkla. Bir diğer önemli katkı da Beaubois’dan geldi şuana kadar. Larkin’n yokluğunda hem Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda hem de ligde çok iyi işlere imza attı. Sadece hücumda değil, savunmada da artık çok önemli bir parçası oldu koç Ataman’ın sisteminin. Bir diğer yeni transfer Ante Zizic de 40 yıllık Efesli gibi başladı sezona, pota altında dominant bir performans sergiledi hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’a karşı. 5 yabancı kuralı nedeniyle sürelerin çoğunu aldı iki maçta da ve bunun da hakkını net olarak verdi. Artık Euroleague sahnesinde koç Ataman’ın elinde Pleiss ve Dunston ile beraber çok değerli bir uzun daha var.

Özetle Efes kesinlikle geçen sezona göre daha güçlü daha derin bir kadroyla sahneye çıkacak. Sadece yukarıda vurguladığım isimler değil, Polonara ile M’Baye de gerçekten çok önemli parçalar ki bu özel kadroyla şuana kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası ve BSL sahnesinde de ne kadar hazır olduklarını gösterdiler zaten. Son 2 sezonun şampiyonu olarak temsilcimizin yine en güçlü şampiyonluk favorilerinden biri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Larkin’nin ne zaman ve ne kadar sağlıklı döneceği de elbette belirleyici olacak ama yenilenmiş Efes’in o dönene kadar da işleri iyi idare edip gereken galibiyetleri hanesine yazdıracağını düşünüyorum. Normal sezonu ilk 4 sırada bitirmelerine kesin gözüyle bakıyorum ki büyük olasılıkla ilk 2 sırada bitireceklerdir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …