Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş’dan Mooney Takviyesi Geliyor (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Emlakjet guard rotasyonunu NBA patentli bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Orta Çizgi’de yeralan habere göre son olarak Niners Chemnitz forması ile BCL elemelerinde forma giymiş olan Matt Mooney ile anlaştılar. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.89 metre boyunda olan 25 yaşındaki Amerikalı guard, Chemnitz ile 3 tane BCL eleme maçında boy göstermiş ve ortalama 15.3 dakika süre alırken 12.0 sayı, %44.4 3sayı, 2.0 ribaund, 2.0 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Mooney bir oyun kurucu değil, bir combo guard. Elbette oyun kurucu özellikleri mevcut, saha görüşü ve pasör özellikleri iyi seviyede ama onu asıl öne çıkaran nokta dribbling üstünden kendi skorunu üretebilen bir guard olması ve dış şut tehditi. Basketbol IQ’su yüksek ve savunmada da takımını yalnız bırakmayan, top çalma konusunda katkı verebilen, topa baskıyı da bilen bir guard. Gelelim eksilerine… Öncelikle o da dış şutlarda istikrarı tam olarak yakalayabilmiş değil. Ayrıca atletizm ve ilk adım konusunda o da ortalama bir guard. Hücumda top tekniği iyi seviyede olsa dikkatsiz ve basit top kayıplarına neden olabiliyor. Savunmada ise atletik guardlara karşı kalmakta zorlanıyor. Özetle skorer özellikleri oyun kurucu özelliklerinden ön planda olan, henüz kendisini üst seviyelerde kanıtlayamamış bir guard.

Beşiktaş’ın bu transferi takviye olarak mı yoksa guardlardan birinin yerine mi aldığı henüz net değil. İki senaryoda da takımın dış şutlar dışında sorun yaşadığı bir gerçek, bu nedenle de doğru bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Takımda Orelik dışında başka güvenilir bir şutör yok ve çaylak yabancıların yanına en azından yarım sezonda olsa İspanya’da Malaga gibi önemli bir takımda forma giymiş, daha tecrübeli bir guardı takıma eklemek de mantıklı olacak. Sonuçta Brown da Coleman da takımı organize etme konusunda sorunlar yaşadılar, Mooney bu alanda da onlara yardımcı olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …