Güncel Haberler

Takım Analizi: Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 6 Ekim Perşembe günü başlıyor ve sezonu ilk açacak temsilcimiz Fenerbahçe Beko olacak.

Fenerbahçe Beko hakkındaki detaylı takım analizimi sizlerle BSL sezonu başlamadan önce yapmıştım aslında, BURADA bulabilirsiniz. Ama tabi Euroleague sahnesine göre de incelememizi devam ettirmemiz gerekiyor. Sarı lacivertliler geçen sezon özledikleri play-off sahnesinden uzak kalmışlardı ve koç Itoudis yönetiminde takımı büyük ölçüde değiştirip, yenileleyerek öncelikli hedef olarak play-off biletini yeniden kapmayı belirlediler.

Yaz döneminde koç da dahil olmak üzere birçok ismin Eurobasket’de yer alması ve Nemanja Bjelica ile Jekiri’nin beklenenden uzun süren sakatlıkları onların hazırlık sürecini tam olarak istedikleri gibi geçirmelerini engelledi ki bu da takım olarak adaptasyon süresinin uzamalarına neden oldu. Gerek Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Efes karşısında gerekse ligin açılış haftasında sadece 3 yabancı ile sahaya çıkmak zorunda kalmış bir Bahçeşehir karşısında beklentilerin çok altında bir Fenerbahçe izledik.

Koç Itoudis’in de belirttiği üzere önlerinde çok uzun bir yol var. Calathes, Scottie Wilbekin, Edwards, Guduric dörtlüsünün hangi rotasyonlarla daha verimli olacağını bulmak, Johnathan Motley ve Jekiri’nin birlikte oynamaya alışması, Bjelica’nın takıma dönmesiyle bu sefer Bjelica-Motley ikilisinin uyum süreci bir çok önemli konu var. Ama bence herşeyden önemlisi guard rotasyonundaki rollerin netleşmesi. Çünkü şuana kadar gördük ki tıpkı Maccabi döneminde de olduğu gibi Wilbekin’den liderlik beklemek, takımı organize etmesini beklemek pek de akılcı bir durum değil. Onu daha çok 2 numarada bitirici olarak kullanmak, bu noktada da Edwards ile değil de Calathes ya da Guduric ile kullanmak daha doğru olacak. Çünkü Edwards da salt bir skorer, pasör özellikleri sınırlı ve pozisyonuna göre fiziksel eksileri olan bir isim.

Sarı lacivertliler yepyeni bir takım ve önlerinde uzun bir yol var, sezon içerisinde gelişmeye çalışacak bir takım olacaklar. Dolayısıyla özellikle sezonun ilk bölümlerini ne kadar az kazayla atlatabilirlerse bu onların play-off hedefine ulaşmalarını o kadar olası hale getirir. Ancak bu sezon play-off kovalayacak çok önemli, çok dişli kadrolar var. Bu nedenle ben sarı lacivertlilerin koç Itoudis ile yapılan 3 yıllık planlamanın ilkinde play-off yapabilmesinin pek mümkün olacağını düşünmüyorum. Normal sezonu, evet şartları zorlayacaklardır fakat normal sezonu 9-11. sıralar seviyelerinde bitirmelerini bekliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …