Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Seçimleri (1. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 6 Ekim Perşembe günü başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım.

Önce bu online menajerlik oyunu hakkında ufak hatırlatmalar yapalım:

  • Her oyuncu gerçek hayat istatistiklerine göre bir göre bir puan alır: örneğin: sayı, ribaund ve asist. Koç, takımının sonucuna göre bir puan alır.
  • Oyuncu skorlarının Toplamı, takımın skorunu belirleyecektir.
  • 10 oyuncu ve 1 koç satın almak için 100 kredilik bütçeniz var. Oyuncuları tek tek ekleyin veya rastgele bir takım oluşturun ve daha sonra düzenleyin.
  • Yedekler: 6. adam puanın %100’ünü, diğerleri %50’sini alır.
  • Takım kaptanı seçeceğiniz oyuncunun o hafta alacağı puan ikiye katlanır.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz szon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Şimdi gelelim ilk hafta takımımıza kimleri dahil edeceğimize:

  • Walter Tavares (Real Madrid): 2.20 metre boyundaki dev uzunun Euroleague’deki kariyer ortalaması 15.2 verimlilik puanı ki geçen sezonu 18.7 ortalama ile tamamlamıştı. Yeni sezonda da bu ortalamanın altında kalmayacağını, Panathinaikos’u yenerken de Papagiannis nedeniyle dakikalarının fazla olacağını düşünüyorum.
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): Harika bir sezonu geride bıraktı Bulgar forvet yeni sezonda da koç Bartzokas’ın prensi olacak yine. Geçen sezon yakaladığı 17.8 verimlilik puanı ortalamasını devam ettirmesini bekliyorum.
  • Dzanan Musa (Real Madrid): Efes’deki kötü Euroleague provasının ardından şimdi Real ile yeni bir hesap açıyor. Bosnalı yıldız Endesa’daki ilk 2 maçında 16.0 verimlilik puanı ortalaması yakaladı ve bu performansını Euroleague sahnesine de taşımasını bekliyorum.
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): Son 2 sezonda gelen Euroleague şampiyonluklarında üst üste Final Four MVP’si seçilen yıldız guard, Larkin’in yokluğunda tamamen tüm sorumluluğu alacak. Özellikle sezonun ilk bölümünde geçen sezon yakaladığı 17.5 verimlilik ortalamasını da geçeceğini düşünüyorum.
  • Cassius Winston (FC Bayern Munich): Alman ekibinin NBA patentli yeni transferi hem hazırlık döneminde hem de BBL’deki ilk maçlarında nefis performanslara imza attı. BBL’deki 2 maçta 24.5 verimlilik puanı ortalaması yakalamayı başardı. Bunu Euroleague sahnesine de taşımasını bekliyorum.
  • Jordan Mickey (Virtus Bologna): Geçen sezon Zenit ligden ihrac edilene kadar 22 maçta 10.1 verimlilik puanı yakalamıştı. Bu sezona ise Bologna forması ile çok iyi bir giriş yaptı. Süper Kupayı kaldırdıkları final maçında 17 verimlilik puanı elde ederken, ligdeki tek maçta da tam 30 verimlilik puanı tutturmuştu. Bu performansları Euroleague’e de yansıtmasını bekliyorum.

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …