Güncel Haberler

Takım Analizi: FC Bayern Munich

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonunu 6 Ekim Perşembe günü açacak takımların analizlerine devam ediyoruz.

Bu bölümdeki konuğumuz FC Bayern Munich olacak. Koç Trinchieri ile yola devam eden Alman ekibi son iki sezonu da play-off biletini kaparak başarılı şekilde kapatmış, istikrarlı ekiplerden biri. Hedefleri bu sezon da aynı başarıyı göstermek olacak.

Guard rotasyonlarına baktığımızda yeni transfer Cassius Winston ile çok iyi bir hamle yaptıklarını görüyoruz. Çoğunlukla onu takımın direksiyonunda göreceğiz. Organizasyon becerisi ve sürati dışında çok iyi bir şutör olduğunu belirtmek lazım. Euroleague’in en heyecan verici çaylaklarından biri olacak ki bu seviyede kalıcı olacağını, hatta önümzüdeki sezonlarda Euroleague’in elit guardları arasına gireceğini düşünüyorum. Onunla beraber Walden da yine 1 numarada görev alacak. Tecrübeli guard geçen sezon sakatlıkların da etkisiyle beklentilerin altında kalmıştı ama hazırlık dönemini iyi geçirdi ki farklı beşlerde Winston ile beraber sahada yer alarak rakiplerin canını epey sıkacaklardır. Geçen sezon takımın x-faktörlerinden biri olan Jaramaz, Almanya milli takımında da Eurobasket’de başarılı bir turnuva geçiren Obst ve Sloven oyun kurucu Sisko da guard rotasyonuna destek olacaklar. Ama burada Winston ve Walden ile beraber diğer önemli isim kuşkusuz Nick Weiler-Babb olacak. Almanya milli takımında devşirme olarak yer aldı Eurobasket’de ve o da çok iyi bir turnuva geçirdi. Dış şut tehditi, savunması ve gerektiğinde organizasyona da katkı vermesiyle çok iyi bir combo-guard ki koç Trinchieri’nin kısalara baskıya dayanan savunma sisteminin de lideri aynı zamanda. Onun sağlıklı ve formda olması Bayern’in başarısı adına çok önemli. Kanatta görev alacak, 3 numarada izleyeceğimiz isim, takım kaptanı Lucic de koç Trinchieri’nin en güvendiği isimlerden biri. Dış şut tehditi, sert ve fiziksel oyunu, ribaundlarda katkısı ve son yıllarda artık dribbling üstünden de skor üretebilen bir oyuncuya dönüşmesiyle pozisyonunun en istikrarlı en iyi isimlerinden biri Euroleague sahnesinde. Geçen sezonki sorunlarını atlatan tecrübeli zipser ve yeni transferlerden Bonga da ona 3 numarada destek olacaklar. Özellikle NBA patentli Bonga’nın Euroleague sahnesinde çift yönlü bir oyuncu olarak çok faydalı olacağını, Bayern’e güç katacağını düşünüyorum.

Gelelim uzun rotasyonuna. Geçen sezon olduğu gibi Augustine Rubit yine koç Trinchieri’nin olmazsa olmaz isimlerinden biri. 4 numarada sırtı dönük silahları, orta mesafe tehditi, topu yere vurabilmesi, savunmada adam dğişmelerde sorun yaşamaması ve ribaundlardaki katkısı ile komple bir görev adamı, tüm pis işleri yapabilen bir isim. Sadece 2.03 metre olmasına rağmen güçlü fiziği ve temastan kaçmaya yapısı ile 5 numarada bile sahada sırtımadan kalan bir isim. Bunların üstüne bir de kaliteli karakteri, üst seviye profesyonelliği ve istikrarı eklenince koç Trinchieri’nin ondan neden vazgeçmediğini daha net anlayabiliyoruz. Yeni transferlerden biri olan tecrübeli isim Harris de özellikle dış şut tehditi ile beraber saha yerleşimine değer katacak bir isim ki o da alçak postta vakit geçirmeyi seven, savunmada da çalışkan bir isim. Rubit ile birbirlerini çok iyi yedekleyeceklerdir. Genç Wimberg de enerjisi ile onlara destek olacak. 5 numarada ise dakikaların çoğunu yeni transferlerden NBA patentli Gillespie alacak. Güçlü fiziği, atletizmi, ribaundlar ve çember koruma konusundaki becerileri ile tamamlayıcı bir uzun. Ayrıca pota altında ve ikili oyunlarda çok iyi bir bitirici. Tecrübeli Hunter da onun dakikalarını paylaşacak.

Özetlemek gerekirse Bayern yine taş gibi bir kadro kurmuş. Zaten ellerinde olan Walden, Obst, Jaramaz, Weiler-Babb, Lucic, Rubit, Hunter gibi üst düzeyde verim aldıkları isimlerin yanına Winston, Bonga, Harris, Gillespie gibi kaliteli parçaları eklediler ki sağlıklı bir Zipser’in de ne kadar faydalı olacağını bir önceki sezondan biliyoruz. Yine rakiplerin karşılaşmayı sevmeyeceği, özellikle Audi Dome’da çok can yakacak bir Bayern izleyeceğiz. Üçüncü kez üst üste play-off hedefini sonuna kadar kovalayacaklarını ve normal sezonu 8-10. sıralar civarında bitireceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …