Güncel Haberler

Slovenya Maçının Kahramanı Ponitka: “Turnuvanın Külkedisiyiz.”

2022 FIBA EuroBasket‘te son yarı final biletinin sahibini belirleyecek olan çeyrek final mücadelesinde Polonya, son şampiyon Slovenya’ya karşı turnuvanın en büyük sürprizlerinden birine imza atarak rakibini turnuva dışına itmeyi başarmıştı.

Bu müthiş zaferin başmimarı da kuşkusuz Mateusz Ponitka oldu. Tecrübeli oyuncu 26 sayı, 14 ribaund, 10 asist ile turnuva tarihinde triple-double performansına imza atan 4. oyuncu olarak da tarihe teçti.

29 yaşındaki başarılı oyuncu, nefes kesen karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ponitka, EuroBasket’te tarih yazdıklarını dile getirdi:

İtiraf etmeliyim ki, ilk yarıda bu kadar iyi oynamamızı beklemiyordum! Son Avrupa şampiyonuna 20 sayı fark atmıştık. Etkileyiciydi, Slovenya’nın harika oyuncuları olduğunu biliyorum ve üçüncü periyotta bize baskı yapmaya başladılar. Maça geri döndüler… Soyunma odasında konuştuk, geri adım atmamamız gerektiğini söyledik. Tecrübe eksiğimiz olduğunu biliyorduk… Takımımın enerji ve yürek gösterdiğini düşünüyorum, tüm ekibimle gurur duyuyorum. Kimse bize inanmadı. Her turnuvanın bir Külkedisi vardır. Şu anda Külkedisiyiz.

Şu anda ne olduğunu anlamıyorum. Bunu bana yarın tekrardan sor! Aklım hala maçta, 20 sayı farkı nasıl koruyamadığımızı düşünüyorum. Mutluyum, hayatımın ilk triple-double’ıydı ve mükemmel bir duygu. Yarın kendimi daha iyi hissedeceğim. En önemlisi kazanmış olmamız çünkü günün sonunda herkes kazananları hatırlıyor.

Yarı final bizim için her şey demek. Ülkemizde basketbol o kadar popüler değil ama belki yakında olur. Umarım Polonyalılar burada yaptıklarımızdan zevk alır ve saygı duyarlar. Yarı finaldeyiz. Tarih yazıyoruz. Takım ve organizasyon için mutluyum. Tüm Polonyalı basketbolcular için mutluyum çünkü onları EuroBasket’te temsil ediyoruz.

Dürüst olmak gerekirse, Fransa’nın sonuçlarına bakarsanız, Türkiye ve İtalya’yı şans eseri yendiklerini söyleyeceksiniz. Bu, buraya zor yollardan geldiklerinin kanıtı. Avrupa’nın en iyi dört takımından bahsediyoruz. Maç kesitlerini ve oyuncularını izleyeceğiz, oyunu nasıl “okuyabileceğimizi” göreceğiz. Uzun ve fizikli bir ekipler, NBA oyuncuları var. Belki onlara şanslı diyorlar ama Fransa çok iyi bir takım.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …