Güncel Haberler

Estonya’dan Britanya’ya Tam 32 Sayılık Fark!

2022 FIBA EuroBasket’de Milano’da oynanan C grubu 4. maçında Estonya, denk rakibi Büyük Britanya‘yı 94-62 gibi kalp kırıcı bir skorla sahadan sildi.

Bu sonuçla Estonya ilk galibiyetini alırken az da olsa şansını sürdürdü. Eğer İtalya, Hırvatistan’a yenilirse ve son maçta güçlü gruptan çıkmayı garantilemiş olan Yunanistan’ı yenebilirlerse Top 16 biletini kapabilecekler. Britanya ise dörtte 0 çekti ve elendi, son maça sadece formalite için çıkacak.

Estonya’da Henri Drell 20 sayı, 3-5 3sayı, 3 ribaund ile en skorer isim olurken, Siim-Sander Vene 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Maik Kotsar 15 sayı, 6-9 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, Kristjan Kitsing 14 sayı, 4-6 3sayı, 3 ribaund ve Janari Joesaar 11 sayı, 3-6 3sayı, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Britanya cephesinde ise Myles Hesson 14 sayı, 2 ribaund, Carl Wheatle 12 sayı, 11 ribaund ve Patrick Whelan 12 sayı, 2 ribaund ile direnmeye çalışan başlıca isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Eski Asistanından Koç Itoudis’e Ağır Eleştiri!

2022 FIBA EuroBasket bir çok sürprizin yaşandığı özel ve unutulmaz bir turnuva olarak tarihteki yerini …