Güncel Haberler

Satoransky, EuroBasket’de Forma Giyebilir Ama…

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri ve 2022 FIBA EuroBasket içi hazırlıklarını sürdüren Çekya’nın yıldız guardı Tomas Satoransky‘nin durumu belli oldu.

Almanya ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan tecrübeli oyuncunun EuroBasket’i kaçıracağı iddia edilmişti ama bu haberlerin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Çekya’dan gelen açıklama ise ilk etapta olumluydu çünkü yıldız oyuncunun EuroBasket’e yetişme ihtimalinin yüksek olduğu, büyük olasılıkla sadece ilk maçta Polonya karşısında sahada olamayacağı belirtildi. Ancak MR sonuçlarına ve incelemelere göre sağ ayak bileğinden yaşadığı sakatlığın ciddi olduğunun da altı çizildi. Yani Satoransky, takımını Dünya Kupası elemelerinde yalnız bırakmak zorunda kalacak.

Çekya’dan yapılan açıklamada Tomas Satoransky’dan bir iyi, bir de kötü haber geldi. Yapılan MR incelemesinde yıldız oyuncunun sağ ayak bileğinden ciddi bir sakatlık yaşadığı ifade edilirken yıldız oyuncunun EuroBasket’te forma giymesinin beklendiği ifade edildi.

Çekya’da milli takım menajeri Michal Sob yaptığı açıklamada, “MR sonuçları ile ilk muayene sonuçları aynıydı. Tomas Satoransky rehabilitasyon süreci için Prag’da kalacak. Rehabilitasyon ve tedavinin sonuçlarını EuroBasket’e doğru yapılacak bir sonraki MR’dan sonra öğreneceğiz.” dedi

Sob, “Satoransky mental olarak EuroBasket’te %100 şekilde katılmak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyor” ifadelerini de ekledi.

FIBA EuroBasket 2022’nin D grubunda yer alan Çekya Milli Takımı; Sırbistan, Polonya, Finlandiya, İsrail ve Hollanda ile ilk 4 sırada yer alıp bir üst tura yükselebilmek için mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …