Güncel Haberler

Clarkson ve Sotto Elemelerde Filipinler’i Yanlız Bırakmıyorlar!

Filipinler Basketbol Federasyonu yaptığı açıklamayla, 2023 FIBA Dünya Kupası Asya elemelerinde Jordan Clarkson ve Kai Sotto‘nun forma giyeceklerini duyurdu.

Filipinler, 25 Ağustos’da Lübnan ve 29 Ağustos’da Suudi Arabistan ile karşılaşacak.

2018’de Asya Oyunları’nda milli formayı giyen Clarkson, ilk kez bir FIBA organizasyonunda ülkesini temsil edecek. O turnuvada 26.0 sayı, 6.5 ribaund, 5.5 asist istatistikleriyle yıldızlaşmıştı. 30 yaşındaki tecrübeli skorer NBA’de Jazz formasıyla çıktığı 85 maçta ortalama 27.2 dakika süre alırken 16.1 sayı, %32.0 3sayı, 3.4 ribaund, 2.4 asist ortalamalarıyla bireysel anlamda çok iyi bir sezon geçirmişti.

20 yaşındaki Sotto ise zaten Asya Kupası elemelerinde ve Belgrad’da son olarak oynanan Olympiyat elemelerinde Filipinler’in en önemli kozlarından biri olduğunu kanıtlamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …