Güncel Haberler

SON DAKİKA: Micic, Gelecek Sezon Anadolu Efes Forması Giyecek!

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 2 sezon şampiyonluk elde eden Anadolu Efes, 2 sezon üst üste Final Four MVP’si seçilen Vasilije Micic gelecek sezon da takımda forma giymeye devam edecek.

ING Basketbol Süper Ligi ekibi Anadolu Efes‘in Sırp yıldızının kontratı 2024 yazına kadar geçerli ve bu yaz da NBA çıkış opsiyonu vardı. Ancak son tarih doldu ve henüz bir NBA takımıyla kontrat imzalayamadığı için gelecek sezon da lacivert beyazlı formayı giymeye devam edecek.

Micic’in NBA’e olası transferi konusundaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Micic’in hakları bildiğiniz gibi Oklahoma City Thunder‘ın elinde ama hem takımdaki guard rotasyonunun kalabalık olması hem de play-off hedefi olmadığı için orada oynamayı istemiyordu Sırp yıldız. Bu nedenle de haklarının takas edilmesini bekliyordu ancak Thunder 28 yaşındaki yıldızın haklarını sadece 2.tur draft hakları karşılığında vermeyeceğini belirtti. Bunun üzerine Nuggets, Bucks, Bulls ve Spurs gibi onunla ilgilenen takımlar da Thunder’ı takasa ve Micic’i de iyi bir kontratla NBA’e gelmeye ikna edemediler.

Micic geçtiğimiz sezon Anadolu Efes ile EuroLeague’de şampiyonluğa ulaşırken normal sezonda 18.2 sayı ortalamasıyla mücadele etmiş ve Alphonso Ford Sayı Kralı ödülünün de sahibi olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …