Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, Bentil ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeniden yapılanan ekiplerinden biri olan Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız, tanıdık bir forvet ile kadrosunu güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezona temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nde başlayan ve sezonu Olimpia Milano‘da tamamlayan Ben Bentil ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular. Adı daha önce Olympiakos ile de anılmış ama bir gelişme olmamıştı.

27 yaşında olan 2.04 metre boyundaki Gana doğumlu 4 numara, geçen sezon Euroleague’de 23 maçta ortalama 16.1 dakika süre alırken 5.6 sayı, 2.4 ribaund ve Serie A’da ise 29 maçta ortalama 18.3 dakika süre alırken 9.1 sayı, %34.6 3sayı, 4.3 ribaund, 1.1 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Bentil, atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile ön plana çıkan bir forvet. Hücumda aşağı yukarı herşeyi yapabiliyor. Dış şut tehditi var ve bu anlamda oldukça güvenilir olduğunu söylemek lazım. İyi bir mekaniği var ve Bahçeşehir’deki perfomansını Milano’da da sürdürmesiyle beraber artık daha öz güvenli daha net bir şutöre dönüştüğünü gördük. Bu sayede 4 numarada bir çok ters eşlemeye neden olduğu gibi kısa beşlerde güçlü fiziği ve uzun kolları sayesinde pivot oynayıp bu bulduğu üçlüklerle rakip savunmaların sistemini tamamen bozabiliyor. Topu yere vurup potaya gidebilecek çabukluğa sahip ve alçak postta sırtı dönük silahları var, hem ayak oyunları ve dönüşler ile potaya yönelebiliyor, zıplayarak çengel atışlar bulabiliyor hem de geri çekilerek orta mesafeden şut isabetleri var.

Hücumda onun hakkında söylediğimiz bu artılara rağmen savunma için aynı şeyleri söylemek güç. Aslında Panathinaikos döneminde Euroleague seviyesindeki dakikalarının ve katkılarının sınırlı olmasının temel nedeni de bu. Öncelikle konsantrasyon ve devamlılık konusunda halen iyi bir seviyede değil, bu da savunmadaki agresiflik ve direnç gibi konularda beklenetilerin altında kalmasına neden oluyor. Aynı şekilde güçlü fiziğine, enerjisine, uzun kollarına ve atletik özelliklerine rağmen bu konsantrasyon ve devamlılık sorunları ribaundlarda da sıradan bir isim olmasına neden olmuş durumda, tabi şutuna çok güvenip potadan uzak kalmayı seçmesi de nedenlerden biri. Bir diğer eksisi de hücumda tek yönlü bir isim olması. Pasör özellikleri sınırlı, saha görüşü zayıf. Top tekniği de üst seviyede olmadığı için potaya gittiği pozisyonlarda genelde bitirmeye odaklı oluyor ve trafiğin içine girdiğin top kaybetme potansiyeli yüksek bir isim.

Sırp ekibinin 4 numara rotasyonunda Mitrovic ve White var ama iki oyuncu da atletik özellikleriyle öne çıkan isimler değiller. Dolayısıyla buray güçlü fizikli, atlet, sırtı dönük birebirleri de olan yani hücuma çeşitlilik getirecek ve ribaundlara da katkı verecek bir alternatif lazımdı. Açıkçası piyasada bunları yapabilecek ve kulübün mütevazi bütçesine en uygun isimlerden birini kadroya katmış oldular.

https://youtu.be/HuCYaRkuDtM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …