Güncel Haberler

İDDİA: Micic’in NBA’de Oynamak İçin Şartları Belli Oldu

Turkish Airlines Euroleague’de üst üste 2 şampiyonluk elde eden Anadolu Efes‘in Sırp yıldızı Vasilije Micic‘in NBA takımları tarafından ilgileyle takip edildiğini biliyoruz.

Anadolu Efes ile üst üste 2 kere şampiyonluğa ulaşırken üst üste 2 kez de Final Four MVP’si seçilen Sırp yıldızın NBA’deki oynamak için ise şartları belli oldu.

Eurohoops’da yer alan habere göre Micic’in şartları şunlar:

  • Play-off kalibresinde bir takımda forma giymek: Kendisiyle ilgilenen Bucks, Bulls, Nuggets, Spurs bu tanıma uyuyor.
  • Süre ve rol garantisi
  • Non-Taxpayer Mid-Level Exception: Yani minimum yıllık $10,264,000 brüt maaş. İşte bu bir çok takım için önemli bir istek, maaş planlarında revizyona gitmelerini gerektirebilecek bir seviye.

Micic’in NBA’e olası transferi konusundaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Micic, 2020 NBA Drafı’nda 34. sıradan Sixers tarafından seçilmişti. Yıldız oyuncunun hakları 2020 Kasım ayında Sixers tarafından Thunder’a takas edilmişti. Micic bu sezon EuroLeague’de 18.2 sayı ortalamasıyla mücadele ederken Alphonso Ford Sayı Kralı ödülünün de sahibi olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …