Güncel Haberler

İDDİA: Micic’e NBA’den 3 Talip Var (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague sahnesinde Anadolu Efes ile üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaşan ve aynı şekilde üst üste 2. kez de MVP ödülünün sahibi olan Vasilije Micic‘in NBA’deki talipleri artıyor.

NBA hakları Oklahoma City Thunder‘da bulunan ve Anadolu Efes ile kontratında bu yaz bir NBA çıkış maddesi bulunan Micic ile 3 takımın ilgilendiği belirtildi Bleacher Report’ta yer alan haberde.

Haberin detaylarında Sırp yıldız ile Denver Nuggets, Chicago Bulls ve Milwaukee Bucks‘ın ilgilendiği belirtildi.

Micic, 2020 NBA Drafı’nda 34. sıradan Sixers tarafından seçilmişti. Yıldız oyuncunun hakları 2020 Kasım ayında Sixers tarafından Thunder’a takas edilmişti. Micic bu sezon EuroLeague’de 18.2 sayı ortalamasıyla mücadele ederken Alphonso Ford Sayı Kralı ödülünün de sahibi olmuştu.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp guard güçlü fiziği ile çok yönlü oyunuyla NBA sahnesinde hem 1 hem de 2 numarada oynayabileceğini düşünüyorum. Evet NBA oyuncuları kadar atletik değil belki ama hiç yabana atılmayacak bir patlayıcılığı olduğunu bu sezon da defalarca gösterdi. Ayrıca bir guard için uzun bir oyuncu olmasına rağmen çabuk ilk adımı ve hem yatay hem de dikey süratiyle NBA temposuna rahatlıkla uyum sağlayabilecek bir isim. Bu sezon dış şutlardaki istikrarını da bir kademe yukarı çeken, özellikle Larkin’in yokluğunda takıma liderlik edip birebirleri ile skor yükünü çeken Micic, üstün saha görüşü, her iki elini de kullanarak takım arkadaşlarına yaptığı servislerle de göz doldurdu. İşin savunma tarafında da güçlü fiziği artı çabuk ayakları ile her çeşit oyuncunun karşısında durabiliyor ve uzun kolları ile topa baskı konusunda da pas araları konusunda da rakiplerin canını sıkan bir isim.

Özetle, Micic NBA sahnesinde rahatlıkla 6. adam rolünde görev alabilecek ve birden fazla pozisyonu yedekleyebilecek bir isim. Diğer taraftan NBA’in yolunu tutarsa elbette Anadolu Efes için onu yerini doldurmak hayli zor olacaktır….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …