Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom, Grant ile İmzaladı (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom kadrosunu Euroleague patentli bir guard ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde Olimpia Milano ile yollarını ayıran Jerian Grant ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

Grant ve Telekom’a transferine dair analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

1.96 metre boyunda olan 29 yaşındaki Amerikalı guard, takıma geçen yaz katılmıştı ve geride bıraktığımız sezon Serie A sahnesinde 36 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalırken 7.4 sayı, %40.2 3sayı, 1.9 ribaund, 2.7 asist ve Euroleague’de ise 26 maçta ortalama 12.9 dakika süre alırken 2.8 sayı ile katkı vermişti.

Notre Dame çıkışlı olan Grant, 2015’de 1. tur 19. sıradan Wizards tarafından draft edilmiş ardından Knicks’e takaslanarak orada bir sezon sonrasında da Bulls’da 3 sezon, Magic’de 1 sezon ve Wizards’da kısa bir süre NBA macerası yaşamıştı. Sonrasında G-League’de boy gösteren Grant, Avrupa kariyerine ise 2020 Aralık ayında Promitheas’da başlamıştı. Zaten geçen yaz da Milano’ya gelmişti.

https://youtu.be/OQUYmdgNpGs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …