Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe Vazgeçince Olympiakos, Peters ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, 4 numara rotasyonuna tanıdık bir ismi eklemeye hazırlanıyor.

Eurohoops’un haberine göre Yunanistan Ligi‘nin şampiyonu, Alec Peters ile 2 yıllık toplam 1.8 milyon dolarlık kontrat konusunda anlaştı, yakın zamanda resmi açıklama bekleniyor, tabi öncelikle kontratı devam ettiği için Baskonia’ya 200 bin Euro’luk bir bonservis bedeli ödeyecekler. Bildiğiniz üzere temsilcimiz Fenerbahçe, Peters ile prensipte anlaşmış ama daha sonra Bjelica opsiyonu gerçekleşince bu transferden vazgeçilmişti.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı 4 numara, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 12 maçta ortalama 24.4 dakika süre almış ve 9.8 sayı, %39.0 3sayı, 3.8 ribaund, 1.3 asist ve Endesa’da ise 23 maçta ortalama 27.0 dakika sahada kalırken 10.4 sayı, %38.6 3sayı, 5.5 ribaund, 2.0 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Şutör forvet hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin birlikte transfere Olympiakos açısından da bir bakalım. Geride bıraktığımız sezon kadroda yer alan 4 numara pozisyonundaki isimlerden Printezis emekli oldu ve zaten verim alamadıkları Jean-Charles ile de yollar ayrıldı. Dolayısıyla burada bir boşluk var. Koç Bartzokas geçen sezon takımdan Vezenkov dışında istikrarlı ve kaliteli bir dış şut katkısı alamamıştı, bu da zaman zaman takımın hücumdaki çeşitliliğinin sorgulanmasına neden olmuştu. Şimdi Peters hamlesi ile Vezenkov’un yanına bir şutör forvet daha eklemiş olacaklar. Bolomboy ve Fall’un yanı sıra bir 5 numara hamlesi daha yapacaklar ve onunda atletik, pota altında etkili bir isim olması yüksek ihtimal. Bu nedenle de Peters’ın varlığı saha yerleşimi ve takımın iç-dış dengesinin sağlanması adına gayet doğru ve aynı zamanda da kritik olacak.

Evet Peters savunma tarafında Euroleague seviyesinin altında bir isim ama tecrübesi arttırkça pozisyon bilgisi da paralel olarak arttı ve ribaundlara da artık daha iyi katkı veriyor. Onun 4 numarada olduğu pozisyonlarda yanında Fall ya da Bolomboy gibi atletik bir uzunu sahaya süreceklerini düşündüğümüzde savunmada da zaaflarını takım olarak daha rahat kapatabileceklerini söyleyebiliriz. Özetle Olympiakos’un sisteme ve pas trafiğine dayalı oyununda faydalı olabilecek, değerli bir görev adamı ve etkili bir şutör Peters.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …