Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe, Peters ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin son şampiyonu, Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, tanıdık bir forvet ile anlaşmak üzere.

Sports TV’de yer alan habere göre son olarak Bitci Baskonia forması ile izlediğimiz ve daha önce ülkemizde Anadolu Efes forması da giymiş olan Alec Peters ile anlaşmak üzereler. Kontratı bittiği için şuanda serbest oyuncu konumunda.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı 4 numara, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 12 maçta ortalama 24.4 dakika süre almış ve 9.8 sayı, %39.0 3sayı, 3.8 ribaund, 1.3 asist ve Endesa’da ise 23 maçta ortalama 27.0 dakika sahada kalırken 10.4 sayı, %38.6 3sayı, 5.5 ribaund, 2.0 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Açıkçası Peters 2018 yazında NBA’den Avrupa’ya ilk adım attığında dış şut tehditi, oyun zekası ve kaliteli fiziği ile ben kendisinin Euroleague sahnesinde yıldız potansiyeline sahip olduğunu düşünenlerdendim. Ama önce CSKA’daki sonra da Efes’deki performansları hayal kırıklığı yarattı, Final Four kalibresindeki takımlarda ondan beklenen savunma ve ribaund katkısını kaldıramadığını gördük. Sonrasında daha alt seviye bir Euroleague takımı olan Baskonia’ya transfer oldu ve ilk sezonunda beklentileri karşıladı. Ama geçen sezon yani ikinci sezonunda da bu kez sakatlık nedeniyle beklentilerin altında kaldı, sezonun ilk yarısında forma giyememişti.

Öncelikle Wilbekin transferini yapan ve De Colo’yu takımda tutmak isteyen bir takımın oyun kurucular dışında diğer pozisyonlardan da organizasyon yani asist katkısı alması, pas trafiğini kurması şart bana göre. Bu noktada Peters her ne kadar oyun zekası ile öne çıkan bir isim olsa da alçak postta sırtı dönük silahlarının olmaması nedeniyle oyunu buradan yönlendirebilecek özelliklere sahip. Bununla beraber ribaund katkısı bir 4 numara gibi değil, daha çok 3 numara gibi kalıyor Euroleague seviyesinde. Dış şut tehditi ise üst seviyede ve saha yerleşimi konusunda sarı lacivertlilere büyük bir avantaj getireceği net ki yüzü dönük de adam eksiltip potaya gidebiliyor ama işin savunma tarafında da ağır ayakları ve fiziksel teması fazla sevmemesi ile beraber sertlik ve direnç konusunda takımı bir adım geri götüreceğini de düşünüyorum.

2018-19 sezonunda CSKA çatısı altında koç Itoudis ile birlikte çalışma fırsatı bulmuş bir isim ve bu nedenle de Yunan koçun onu çok iyi tanıdığını biliyoruz. Ancak Rus ekibindeki performansı vasatın üstüne çıkamamış, hayal kırıklığı yaratmış ve koç Itoudis de onun takımdan ayrılmasına izin vermişti. Sonrasında Efes ve Baskonia’da yaptıkları da CSKA performansının çok üstünde değildi bana göre. Kaliteli bir karakter, üst düzey bir profesyonel Peters ve işin hücumda tarafında özellikle şutlar konusunda etkili bir silah ancak diğer alanlarda takımına zaaflar getirebilen bir isim. Özetle Fenerbahçe’nin aradığı pasör özelliği de bulunan, gerektiğinde sırtı dönük oyun kurabilen ve ribaundlara da katkı vermesi beklenen 4 numara profilinden çok uzak bir isim. Eğer Polonara takımda kalacaksa o zaman Peters transferini alternatif olarak kabul edebilirim ama bir seçim yapılacaksa kesinlikle Polonara’yı tercih ederim ki geçen sezon koç Djordjevic’in ona haksızlık ettiğini düşünenlerdenim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …