Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep, Dotson Hamlesini Açıkladı! (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil etmesi beklenen ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Gaziantep, kadrosunu NBA patentli bir skorer ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre son olarak G-League’de Austion forması giyen Damyean Doston ile anlaştılar.

28 yaşında olan 1.96 metre boyundaki kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon G-League’de 36 maçta görev alırken ortalama 32.6 dakika sahada kalmış ve 14.6 sayı, %36.5 3sayı, 4.2 ribaund, 3.6 asist ile katkı vermişti. NBA kariyerinde ise toplam 213 maçta ortalama 19.9 dakika süre aldığını ve 7.5 sayı, 2.5 ribaund, 1.5 asist istatistiklerine sahip olduğunu görüyoruz.

2017 NBA Draftı’nda Knicks tarafından 2.tur 44. sıradan seçilmiş olan Dotson, NBA’de istediğini bulamadı ve son yıllarda G-League ile NBA arasına sıkışan oyunculardan biriydi. Kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkacak olan yetenekli skorer hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …