Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Milutinov Transferinde Bir Adım Önde (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague transfer durumu en çok merak edilen oyuncularından biri de Nikola Milutinov.

Sırp uzunun gelecek sezon Euroleague’de mücadele edemeyecek olan CSKA Moskova ile 2023 yazına kadar geçerli bir kontratı var ve şuana kadar taraflar fesih konusunda bir anlaşmaya varmadılar. Gelen haberlere göre Milutinov, Bologna’nın teklifini reddetti ve temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da durumu sadece ilgi seviyesinde kaldı.

BasketInside’da yer alan habere göre ise Olympiakos, eski oyuncusunu ikna etmiş durumda ve CSKA ile fesih işlemleri konusunda da görüşmeler sürüyor.

2.13 metre boyunda olan 27 yaşındaki Sırp pivot sakatlıklarla boğuştuğu bu sezon Euroleague’de 16 maçta ortalama 19 dakika süre alırken 7.7 sayı, 6.5 ribaund, 13.6 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp uzun boyalı alanda tartışmasız Euroleague’in en dominant bitiricilerinden biri. Gerek ikili oyunlarda gerekse alçak posttaki birebirlerde çok iyi bir bitirici. Ayrıca artık dev fiziğine rağmen daha hareketli bir uzuna dönüştü. Adam değişmelerde kısaların karşısında çabuk yenilmediği gibi tempo arttığında da takımını yanlız bırakmıyor. Ribaundlar konusunda da CSKA’ya ciddi bir fayda sağladı. Onun sahada olduğu dakikalarda CSKA kısaları da potaya çok daha rahat gidebildiler boyalı alandaki etkinliği ve açtığı koridorlar sayesinde.

Milutinov’un sağlıklı kalabildiği sürece kalitesini ve dominantlığını tartışmaya bile gerek yok, Tavares ile beraber fiziksel anlamda boyalı alanı oyunun her iki alanında da en üstün şekilde kullanan iki uzundan birisi. Dolayısıyla Olympiakos bu transferi bitirebilirse pota altında seviye atlayacağı bir gerçek. Oyun kurucu koltuğunda pasör özellikleri elit seviyede olan Sloukas’ın yer alacak olması da onun özellikle hücumda ikili oyunlardaki veriminin daha da yukarı çıkmasını sağlayacaktır. İkili oyunlardaki bitiriciliğinin yanı sıra hücum ribundlarında da takımına ikinci şans sayıları kazandıran bir uzun.

Evet Fall ile Milutinov benzer özelliklerde uzunlar, ikisi için de net olarak geleneksel uzunlar diyebiliriz. Ama bununla beraber Olympiakos’un Fall’u 20 bandının üstüne çıkarmakta zorlandığı da bir gerçek, fiziksel özellikleri de fazlasına izin vermiyor. Diğer taraftan Milutinov da sağlıklı olduğu zaman sahada 20-25 dakika gibi süreler kalarak ribaundları daha doğrusu boyalı alanı net olarak domine edebilen bir uzun. Bu transfer gerçekleşirse Olympiakos, tıpkı Real Madrid’in Tavares ve Poirier ile kurduğu gibi özel bir 5 numara rotasyonuna sahip olacak tartışmasız.

https://youtu.be/7yomuMnEk1Q

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …