Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Brown ile Anlaşmaya Yakın (Analiz)

Koç Kattash yönetiminde yeniden yapılanma sürecine giren Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, guard rotasyonunu da tamamen değiştirmeye hazırlanıyor.

Sports TV’de yer alan habere göre İsrail ekibi geçen sezon Unics Kazan forması ile izlediğimiz eski Fenerbahçeli Lorenzo Brown ile anlaşmak üzere. Daha önce İspanya basınında çıkan haberlere göre İspanya federasyonunu onu devşirme olarak kullanmak üzere çalışmalara başlamıştı.

1.96 metre boyunda olan 31 yaşındaki Brown, geride bıraktığımız sezon Rus takımlarının Euroleague’den ihracına kadar olan bölümde 24 maçta ortalama 29.9 dakika süre bulurken 13.8 sayı, %32.2 3sayı, 3.6 ribaund, 6.1 asist, 1.5 top çalma istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe ile kötü bir sınav vermiş olsa da halen fiziksel artıları, atletizmi, deliciliği ve tecrübesi ile Euroleague sahnesinde faydalı olabilecek guardlardan biri olduğunu Kazan forması ile bizlere göstermişti. Brown, oyun kurucu becerilerini geliştirmeye devam eden bir oyuncu 30 yaşında olmasına rağmen. Onun için saf bir oyun kurucu demek kolay değil ama Fenerbahçe’den başlayarak Kazan’da da Kızıl Yıldız günlerinin aksine önce pası düşünmesi ile hatta bazen çembere bakmayı dahi unutmasıyla herkesi şaşırtmıştı. Onu öne çıkaran özelliklerden biri kuşkusuz deliciliği ve çembere agresif olarak penetre etmesi. Bunu için de topla zaman zaman fazla oynaması gerekiyor. Fenerbahçe de top paylaşımı De Colo’nun önceliğinde olduğu için bun alanda zaman zaman zorlanmıştı. Ayrıca dış şutlarına güvenmemesi de onun skor potansiyelini, kullandığı top sayısını düşürdü. Ama Kazan’da genelde topa yön veren, en çok oynayan isim Brown’du bu da tabi verimliliğini artmasına, istatistiklerine bu durumun artı olarak yansınmasına neden oldu. Savunma onun adına kesinlikle önemli bir silah. 1.96 metre boyunda olmasına rağmen çabuk ayakları ve elleri ile rakip guardların kabusu olabilecek özelliklere sahip ki bu alanda Euroleague’in elit guardlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kazan’da da koç Perasovic’in bu konuda en güvendiği isimlerden biriydi.

Fenerbahçe’de geçirdiği sezonu çabuk unutan Brown, Kazan’ın kendisine verdiği fırsatı gayet iyi değerlendirmişti. Şimdi tekrar Euroleague sahnesinde boy göstermek adına yeniden yapılan Maccabi de onun için doğru bir adres olacaktır. Özellikle Wilbekin’in takımdan ayrılması artık kesinleştiği için topa yön verecek, takıma tecrübesiyle liderlik edecek bir isme ihtiyaçları var ki Brown işin savunma tarafında da koç Kattash’ı memnun edecek isimlerden biri. Kazan’daki verimli ve istikrarlı performansını Maccabi’de de sürdüreceğini düşünüyorum, her iki taraf için de kazan-kazan transferi olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …