Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, De Colo’nun Kararına Göre Calathes Hamlesini Yapacak (Analiz)

Koç Itoudis’i göreve getiren ve Turkish Airlines Eurolegue‘de tekrar başarılı günlere dönmek isteyen ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko‘nun guard rotasyonuna yapacağı hamle Nando De Colo‘nun durumuna bağlı.

Koç Itoudis, son olarak kulüp televizyonunda katıldığı programda Fransız yıldızın takımda kalmak istediği ve görüşmelerin olumlu ilerlediğini söylemişti. İtalyan kaynaklı BasketInside’ın haberine göre ise Fenerbahçe Beko‘nun B planı De Colo ile anlaşılamazsa Nick Calathes‘i transfer etmek.

Gelen son haberlere göre Barça, kontratı devam etmesine rağmen Yunan yıldız ile yollarını ayırmak istiyor.

Calathes hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

2021 yazında Barça ile 2 yıllık kontrat imzalayan Calathes, bu sezon Euroleague sahnesinde 7.3 sayı, 6.4 asist, 4.0 ribaund, 1.1 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti. Liga Endesa’da ise 6.3 sayı, 5.2 asist, 4.3 ribaund ortalamalarına imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe, anladığımız kadarıyla Wilbekin’i De Colo gitse de kalsa da kesin olarak transfer etmek istiyor. Ancak şu bir gerçek ki ben Wilbekin ile De Colo’nun aynı anda sahada olmasının zor olacağını düşünüyorum ki topu seven iki guard ile Sloukas ile bu denemeyi daha önce yaptıklarını ve başarısız olduklarını gördük. Konu koç ya da sistem ile alakalı değil. De Colo topu seven ve topla skor üretmeyi daha çok tercih eden bir guard. Onun yanına Sloukas, Wilbekin vb kendisi gibi topu seven, organizasyonu da dribbling üstünden yapmayı seven isimleri koyarsanız verim düşüyor. Bu nedenle De Colo ya da Wilbekin’den bir tercih edilmeli, Heny takımda kalmalı ve gerekirse yanına Calathes alternatif guard olarak eklenmeli. Böylelikle sahada uzun süreler kalmasa da en azından takımda bir tane organizasyon becerisi kuvvetli guard olmalı.

Son yıllarda guard seçimlerinde hep sorun yaşadı sarı lacivertliler ve önemli isimler gelse de bir türlü kimyayı bulamadılar. Açıkçası artık De Colo’da ısrar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Wilbekin, Henry, Calathes ya da onun yerine organizasyon becerisi yine ön planda olan bir isim kadroya katılarak yeni sezona başlanabilir. Böylelikle, skorer, delici, organizatör gibi 3 farklı kimlikte guardla, hücumda çeşitliliği yüksek ve savunmada da topa daha iyi baskı yapan bir Fenerbahçe izleriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …