Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Motiejunas ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni takımlarından biri olan İtalya Lega Basket Serie A ekibi Virtus Bologna, uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Gazzetta dello Sport’un haberine göre İtalyan ekibinin gündemindeki isimlerden biri de AS Monaco ile kontratı bu yaz sona erecek olan Donatas Motiejunas. Zalgiris Kaunas da onu yuvasına geri döndürmek için devreye girmiş durumda.

2.13 metre boyunda olan 31 yaşındaki solak uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 38 maçın 34 tanesinde ilk 5 başlarken ortalama 19 dakika sahada kalmış ve 9.7 sayı, %32.7 3sayı, 4.6 ribaund, 10.8 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Litvanyalı uzun hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Monaco’da 5 numarayı atletik uzun Hall ile paylaştı. 5 numaradaki 40 dakikalık porsiyonu yarı yarıya paylaştılar diyebiliriz. Bologna’nın da onunla beraber 5 numarada kimi düşüneceği kritik olacak. Çünkü Euroleague seviyesinde tek başında 30-35 dakikalarda sahada kalarak özellikle savunmada ve ribaundlarda aktif olabilecek fiziksel özelliklere, kondüsyona sahip değil. Halihazırda kadroda kontratı devam eden iki uzun Jaiteh ile Sampson onun bu alandaki enerji düşüklerini fazlasıyla tamamlayabilecek isimler. Özellikle Jaiteh ile dakikaları paylaşıp iç-dış dengesi adına farklı işlere imza atabilirler.

Ancak şunu da söylemek lazım, 4 numara için ağır bacakları 5 numara için ise fiziksel oyunu fazla sevmemesi ile beraber Motiejunas’a hedefi olan takımların yatırım yapması yanlış olacaktır. Monaco’da Hall, Diallo, Thomas gibi onun hem savunma hem de hücumda defolarını kapatan bir sistem vardı ki hücumda da James faktöründen dolayı ondan ekstra işler beklenmiyordu. Eğer Bologna da onu alternatif uzun olarak bu şartlarda transfer edecekse ne ala ama o sahadayken yanındaki 3 ve 4 numaraların mutlaka atlet ve savunmacı isimler olması gerekiyor. Aksi durumda hem savunma hem de ribaundlar anlamında problem yaşayacaklardır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …